יום שבת, 12 באוקטובר 2013

הידרוקסיפרולין Hydroxyproline

הידרוקסיפרולין Hydroxyproline

הידרוקסיפרולין הינה חומצת אמינו בלתי חיונית, המקדמת לחומצת האמינו פרולין אשר חיונית לצורך ייצור הקולגן.

הידרוקסיפרולין הינה חומצת אמינו בלתי-חיונית, המקדמת לחומצת האמינו פרולין. חומצת האמינו פרולין חיונית לצורך ייצור הקולגן (רקמות החיבור).
הידרוקסיפרולין נגזרת מחומצת האמינו פרולין שהיא משמשת כמעט רק לבניית חלבונים מבניים לרבות קולגן ובדפנות התאים בצמחים.תכונה יוצאת דופן הנ"ל של חומצת אמינו זאת הינה בכך שהיא אינה שולבה בסינתזת הקולגן בריבוזום, אך היא נוצרה מחומצת האמינו פרולין ע"י שינוי לאחר ע"י תגובת הידרוקסילציה  אנזימטית. קולגן ללא ההידרוקסילציה, נקרא: פרו-קולגן.
הידרוקסיפרולין נוצר ע"י הידרוקסילציה של חומצת אמינו פרולין. הידרוקסילציה של פרולין דורש חומצה אסקורבית (ויטמין C). רוב ההשפעות של העדר ויטמין C באדם באים מפגם וכתוצאה מכך הידרוקסילציה של שאריות פרולין וקולגן, עם יציבות נמוכה יותר במולקולות הקולגן.
הידרוקסיפרולין בודד לראשונה בשנת 1902 מג'לטין.
הפרשת כמויות חריגות של הידרוקסיפרולין הינה אחד הסימפטומים במחלת רקמת חיבור בשם: תסמונת מרפן.
מקורות במזון של הידרוקסיפרולין: שעועית, שמרי הבירה, סובין אורז חום, מוצרי חלב, ביצים, דגים, ג'לטין, קטניות, בשר, אגוזים, מאכלי ים, זרעים, סויה, מי גבינה, דגנים המלאים.

2 comments:

  1. Tripeptide 29 is a three chain amino acid shown to increase fibroblast activity for collagen I synthesis by 400 percent. This increase in support within the skin minimizes the look of fine lines and wrinkles.
    Tripeptide-29

    השבמחק