יום שבת, 12 באוקטובר 2013

ארגינין קובי עזרא Arginine

ארגינין הינה חיונית לייצור החלבונים. ארגינין עוברת את המחסום שבין דם למוח (BBB), הארגינין מקדמת לתחמוצת חנקן, האחראי על הפרשת הורמונים, כגון: הורמון גדילה, גלוקגון ואינסולין. מסייעת בריפוי פצעים ולהפריש עודפי אמוניה מהגוף, ממריצה את תפקוד מערכת החיסון, ומקדמת להפרשת מספר הורמונים, לרבות גלוקגון, אינסולין, והורמון גדילה.

ארגינין הינה חומצת אמינו שעשויה להיווצר ע"י גופנו, מה שהופך אותת לבלתי חיונית. אך נוכחות הארגינין בדיאטה, עשויה לשפר את סינתזת (יצירת) החלבונים אופטימאלית. הארגינין חיונית במחזור חילוף החומרים שמוביל לאוריאה המופרש בשתן.

השפעת ארגינין מגבירה את הפרשת הורמון גדילה, על כן ספורטאים ובעיקר מפתחי גוף המעוניינים בתופעה זאת משתמשים בארגינין. 

במחקר מבוקר, אשר נתן ארגינין ואורניטין (500 מ"ג מכל חומצת אמינו, פעמיים ביום, חמש פעמים בשבוע) ושולבו עם אימוני משקולות (אנאירוביים), נצפתה ירידה מרובה יותר באחוזי השומן בגוף התגובה נוצרה כעבור חמישה שבועות, כאשר את אותו התרגיל היה משולב עם פלצבו. 

יש לציין כי ארגינין עובד טוב יותר עם אורניטין (ornithine) בסינתזת הורמון גדילה.



ארגינין מגביר את הסינתזת החלבונים, לכן, ארגינין עשויה לסייעה לאנשים עם ספירת תאים מנוכה. כמו למשל: ישנם מחקרים מסוימים אשר מצאו כי גברים עם ספירת תאי זרע נמוכה צפו בעלייה במספר תאי הזרע כשהם נטלו תוספת של חומצת האמינו ארגינין.

ארגינין היא מקדמת לתחמוצת חנקן (Nitric Oxide), שהגוף משתמש בו בכדי לשמור על כלי דם מורחבים, דבר זה מסייע ומאפשר ללב לקבל יותר הספקת דם וחמצן כמו גן גם לאיבר המין. לכן חוקרים החלו להשתמש בארגינין עם אנשים הסובלים מתעוקת חזה (אנגינה פקטוריס) ואי ספיקת לב.

מראיות ראשוניות עולה כי הארגינין עשויה לעזור בווסת רמות כולסטרול בדם. ארגינין עשויה לפעול כמדללת דם טבעית ע"י הפחתת הצטברות טסיות דם – טרומבוס.

לרוב, גופנו מייצר מספיק ארגנין, גם כאשר היא חסרה בתזונה ובדיאטה שלנו. עם זאת, בתקופות של מצבי מתח (לרבות זיהומים, כוויות, ופציעות), גופנו לא מסוגל לשמור על דרישות מוגברות.

אנשים הסובלים ממחלת כליות או כבד צריכים להתייעץ ברופא שלהם לפני שהם נוטלים ארגינין. 

חלק מהרופאים מאמינים שאנשים הנגועים בהרפס (או בלשון העם פצעי קור או הרפס גניטלי) אסור לקחת תוספי ארגינין, בשל האפשרות שארגינין עלולה לעורר את שכפול הנגיף. 

ארגינין במזון

מקורות במזון לחומצת האמינו ארגינין: מוצרי חלב, בשר ועופות, דגים הם מקורות טובים לארגינין. אגוזים ושוקולד מכילים גם כמויות משמעותיות של ארגינין. שעועית, שמרי הבירה, סובין אורז חום, חרובים, ביצים, קטניות,, אגוזים, שיבולת שועל, פופקורן, צימוקים, פירות ים, זרעים, שומשום, סויה, גרעיני חמניות, גבינה, דגנים מלאים.


למי אסור ארגינין 

אסור לקחת תוסף של ארגינין במצב של לחץ דם גבוה, בהתקפה ויראלית של הרפס, בסכיזופרניה.




אין תגובות:

פרסום תגובה