יום שבת, 12 באוקטובר 2013

אספרגין Asparagine

אספרגין Asparagine


אספרגין הינה נגזרת של חומצת אמינו חומצה אספרטית. נחשבת לחומצת אמינו בלתי-חיונית. אספרגין ממלאת תפקיד חשוב בסינתזת גליקופרוטאינים (חלבונים סוכריים) וחיונית בנוסף לסינתזת מספר רב של חלבונים אחרים.
אספרגין הינה כאמור חומצת אמינו לא-חיונית כלומר שגופנו יכול לייצרה בכבד. חומצת אמינו אספרגין, מאזנת את פירוק החלבון ואת השארות האמוניה במחזור הדם.
אין כל סימנים של מחסור ידוע מאספרגין.
מקורות לחומצת האמינו אספרגין במזון: שעועית, שמרי הבירה, סובין אורז חום, מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות, בשר, אגוזים, מאכלי ים, זרעים, סויה, מי גבינה, דגנים המלאים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה