יום שבת, 12 באוקטובר 2013

ולין

ולין Valine

ולין הינה חומצת אמינו אליפטי הקשורה באופן הדוק לחומצות האמינו לאוצין ואיזולאוצין הן במבנה והן בתפקוד. חומצות אמינו הנ"ל מאוד הידרופובי והם כמעט תמיד נמצאות בחלק הפנימי של חלבונים. הם שימושיות לעתים רחוקות בתגובות ביוכימיות שגרתיות. הן חומצות אמינו חיוניות ויש לקבלן בתזונה היומית שלנו. מקורות חשובים של ולין הם: קמח סויה, גבינת קוטג', דגים, בשרים, וירקות. 
חומצות אמינו מסועפת שרשרת (BCAA) הן לאוצין, איזולאוצין וואלין. BCAA נחשבות לחומצות אמינו חיוניות, משום שאין אנו מסוגלים לשרוד אלא אם כן חומצות אמינו אלה נמצאות בדיאטה שלנו. BCAA נדרשות לשמירה על רקמות השרירים ושמירת תאגרי הגליקוגן בשרירים (צורת אחסון של פחמימות שיכולה להיות מומרות לאנרגיה). ה- BCAA מסייעים במניעת פירוק חלבון בשריר במהלך פעילות גופנית.
מקורות בדיאטה שלנו לולין ו- BCAA: מוצרי חלב ובשר אדום מכילים את הכמויות הגדולות ביותר של BCAA, למרות שהם נמצאים בכל המזונות המכילים חלבון. חלבון מי גבינה ותוספי חלבון ביצה הם מקורות אחרים שלו BCAA. תוספי BCAA מספקים חומצות האמינו לאוצין, איזולאוצין וואלין. מוצרי חלב ובשר אדום. חלבון מי גבינה ותוספי חלבון ביצה.

לסיכום: מקדם מרץ נפשי, משפרת קואורדינציית שרירים ורגשות רגועים. מניעת אובדן שריר בגובה רב.

אין תגובות:

פרסום תגובה