גליצין Glycine
גליצין בעלת יכולת לעכב אותות עצביים במערכת העצבים המרכזית.
גליצין הינה חומצת אמינו מהפשוטות ביותר. חומצת אמינו זאת חיונית לסינתזת חומצות גרעין, חומצות מרה, ורכיבים אורגניים (כמו: porphyrins), קריאטין פוספט (רכיב החיוני ליצירת אנרגיה בתאים), וחומצות אמינו אחרות. גליצין היא חומצת אמינו הנפוצה ביותר השנייה שנמצאת בחלבונים ואנזימים בשיעור של 7.5 אחוזים בהשוואה לחומצות אמינו האחרות. גליצין דומה לחומצת גמא-אמינובוטיראט וחומצה גלוטמית, ביכולתה לעכב אותות עצביים במערכת העצבים המרכזית.
גליצין היא חלק חשוב של הגורם לסבילות הסוכר – GTF. בלוטת הערמונית מייצרת נוזל אשר המכיל גליצין וחוקרים חושבים שייתכן שיש לגליצין השפעה חיובית על תפקוד תקים של בלוטת הערמונית.
גליצין מצוייה בכמויות גדולות בנוזל ערמונית. גליצין חיונית לתפקיד ובשמירה על בריאות בלוטת הערמונית. מחקר על 45 גברים עם הגדלה שפירה של ערמונית (BPH) מצא כי גרם גליצין ליום במשך שבועיים ולאחר מכן חצי גרם לחודשים והחצי, שניטלו בשילוב עם כמויות שווה של חומצות אמינו: חומצה גלוטמית, אלאנין, הראה תסמינים מופחתים בסיפטומים. גליצין משפרת את פעילותם של מוליכים עצביים (שליחים כימיים) במוח, הקשורים בזיכרון וקוגניציה.
אנשים בריאים לא צריכים להשלים עם גליצין. רופא יש להתייעץ לפני משלים גליצין משמש לתמיכה במצבים בריאותיים רציניים.
מקורות במזול של גליצין: גליצין נמצא במזונות רבים העשירים בחלבונים, כגון: דגים, בשר, קטניות, ומוצרי חלב. כמו כן, אגוזים, מאכלי ים, זרעים, סויה, קני סוכר, מי גבינה, דגנים המלאים.
גליצין Glycine by kobiezra
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה