יום רביעי, 12 ביולי 2017

חלבונים - חומצות אמינו ומאזן החנקן בגופנו

קובי עזרא Ph.D דן אודות החלבונים, חומצות אמינו ומאזן החנקן בגוף.

תודות ל: http://diet2all.net







החלבונים

החלבונים משמשים בגוף למטרות שונות:

 לבניית תאים ורקמות.

 לוויסות תהליכים כימים ופזיולוגים.

 להגנה מפני גורמי מחלות שונות כמחלות וירליות וכו'.

 במצבים של חוסר אנרגטי, כלומר אנשים שתזונתם דלה בקלוריות - משמשים מקור אנרגיה.

 החלבונים מהווים למעשה כ- 18 אחוזים ממשקל הגול שלנו כבוגרים.

 החלבונים בנויים מכ- 22 חומצות אמינו.

 חומצות אמינו חיוניות - 9 שאינן נוצרות בגוף ויש לספקם דרך המזון

והן: איזולאוצין, לאוצין, ואלין, ליזין, תראונין, מתיונין,פנילאלנין, טריפטופאן והיסטידין.

 ו- 11 חומצות אמינו מיוצרות בגוף והן אלנין, חומצה אספרטית, אספרגין, חומצה גלוטמית, ופרולין שחמש מתוכן עשויות להפוך לחיוניות בתנאים מסויימים) במצבי מחלה, סטרס ו/או ינקות (והן ציסטאין, ארגינין, טירוזין, סרין, וגליצין.

 יש מספר חומצות אמינו שאינן משתתפות במבנה.

החלבונים כמו טאורין החיוני ביצירת מלחי מרה ואורניתין בייצור אוראה.


יום חמישי, 22 ביוני 2017

חלבון (פרוטאין) הוא תרכובת אורגנית גדולה ומורכבת.
החלבון בנוי משרשרת מקופלת של חומצות אמינו.  

חומצות אמינו קשורות ביניהן בקשרים פפטידיים בין הקבוצה הקרבוקסילית של החומצה האמינית לקבוצה האמינית של החומצה השנייה.

יש לומר כי בסך הכל ישנן כ- 22 חומצות אמינו סטנדרטיות שבונות חלבונים בגופנו.

החלבונים נמנים עם התרכובות החשובות ביותר המרכיבות את האורגניזם ומצויות בכל  התאים החיים.

הידעתם שחלבון חיוני ביותר לגופנו:
1. לבניית מסת שריר,
2. חיזוק מערכת השלד והשרירים,
3. מיצוק העור,
4. שיפור אחוזי השומן,
5. איזון חילוף החומרים,
6. וויסות השומן בגוף ועוד...

מרבית החלבונים משתייכים לאחת משתי קבוצות עיקריות, והן: חלבונים מבניים וחלבונים תפקודיים. 

חלבונים מבניים, כמו: העור מורכב ברובו למעשה כ-75% מהחלבון הקולגן. השיער מורכבים ברובם מקרטין. ההמוגלובין הינו חלבון המצוי בכדוריות הדם האדומות (הקושר חמצן מהריאות ומעביר אותו לתאי הגוף), ועוד...

חלבונים תפקודיים, כמו: חלבונים של מערכת החיסונית, הם חלבונים המגנים - המהווים את הנוגדנים. חלבוני שליח, אשר משמשים להעברת אותות מתא לתא,  הורמונים חלבוניים כאינסולין והורמון גדילה, מוליכים עצביים - נוירוטרנסמיטרים. חלבנים מתכווצים - בעלי יכולת לייצר תנועה אילו הם חלבוני השרירים...

החלבון מסייע בהורדת השומנים בדם וחיזוק האברים הפנימיים, שיפור תפקוד הורמונאלי.
בלעדיו יהיה קשה ליצור היפרטרופיה (הגדלת חתר הרוחב של השריר) ולשפר את הביצועים הספורטיביים.

לכן חובה על כל אדם, בין שהוא ספורטאי לבין שלא, התייעץ עם איש מקצוע מהתחום.

באשר לשאלות כמה חלבון נידרש לצרוך? וכמה פעילות מומלצת? וכל זאת בהתאם למטרות ולפעילות היומית... וכמובן שבכפוף למצב בריאותי - פיזיולוגי.

הנכם מוזמנים לשאול אותנו ובנוסף לקבל יעוץ ראשוני כמה אחוזי שומן יש בגופכם ויחד עם שיחה של גילוי צרכים נוכל להתחיל תהליך ראשוני של הצבת יעדים לשיפור המראה הבריאות וההשגים הספורטיביים.

החלבונים הם חומרים מזינים החשובים לבריאותנו וכמו גם לרוב בעלי החיים. צריכה מספקת של חלבון חיונית לתהליכי בנייה, שימור וגדילה אופטימליים של הגוף, ובעיקר השרירים. אנו לא מסוגלים לסנתז את כל חומצות האמינו הדרושות לצרכים הבסיסיים, ולכן נדרשים חלבונים מהתזונה שלנו כדי לקבל את החומצות שאין באפשרותנו לסנתז, כלומר חומצות אמיניות חיוניות. 

מקורות מזון עשירים בחלבון הם קטניות, אגוזים, זרעים, בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב.

ישנן כ- 9 חומצות אמינו שגופנו אינו יודע לייצר בעצמו (חומצות אמינו חיוניות) ועל כן צריך לקבלן בתזונה. להלן הן: איזולאוצין, ולין, לאוצין, ליזין, טריפטופן, מתיונין, פנילאלנין, תראונין, היסטידין. 

יום שישי, 10 בפברואר 2017

יום שלישי, 31 בינואר 2017

הכנת עוגיות חלבון בבית, בבסיס אבקת חלבון וקמח שיפון...

ד"ר קובי עזרא מספר איך להכין עוגיות חלבון בבית?, בבסיס אבקת חלבון וקמח שיפון מלא.

הרכיבים להכנת העוגיות הם: אבקת חלבון מי גבינה, קמח שיפון מלא (או קמח קוסמין מלא, חיטה מלאה), אבקת קינמון, ממתיק ו-2 כפות שמן קנולה (או שמן זית).



יום שבת, 31 בדצמבר 2016

חלבון מי הגבינה של חברת יוניברסל נוטרישן אנימל וואי

שלום לכולם היום אספר לכם על חלבון מי הגבינה של חברת יוניברסל נוטרישן - אנימל וואי.

אבקת החלבונים אנימל וואי, מכילה חלבון מי גבינה איזולאט ובכל כף הגשה (1 סקופ) מכיל 25 גרם חלבון. המוצר דל מאוד בשומנים ופחמימות.

אבקת חלבון אנימל וואי, מכילה תוספת אנזימים צמחיים אשר מסייעיםם לפירוק מהיר ויעיל יותר של החלבון, כך למעשה אנו "מתדלקיים" את השרירים הרעבים לאחר האימון בחלבונים (פפטידים וחומצות אמינו) במהירות יתרה.

למעשה לכל אדם שיש לו בעייה עם מוצרי חלב ובעיקר כשמדובר על פירוק סוכר החלב - לקטוז, יחוש מייד לאחר שתיית האבקה אנימל וואי, את התחושה הקלה והספיגה המהירה! וזאת ההשוואה לאבקות חלבון מי גבינה רגילות אחרות!.

יתרון נוסף שניתן לומר על המוצר אנימל וואי, הוא כאשר ספורטאים נמצאים במהלך דיאטה דלת פחמימות או שומנים הם יכולים ליצרוך את האבקה בין הארוחות בכדי להגביר את תצרוכת החלבונים וכל זאת ללא תוספת מיותרת של סוכרים או שומנים, למרות הטעם המתוק של האבקה.
בנוסף ניתן להוסיף ולומר כי בדיאטות דלות בסוכרים אנו "מחפשים" דברים מתוקים ולכן האבקה אנימל וואי, מאוד אידאלית לשם מטרה הנ"ל.

להלן המפרט התזונתי של המוצר אבקת החלבון אנימל וואי


Serving Size 1 Scoop (31.96g)
Servings Per Container 56
Amount Per Serving% Daily Value *
Calories117      
Calories From Fat9      
Total Fat1 g2%
Saturated Fat.5 g3%
Trans Fat0 g      
Cholesterol31 mg10%
Sodium145 mg6%
Potassium191 mg5%
Total Carbohydrate2 g<1%
Dietary Fiber1 g1%
Sugars1 g      
Protein25 g50%
Vitamin A0%
Vitamin C0%
Calcium13%
Iron<2%
Riboflavin13%
Phosphorus8%
Magnesium5%
Chloride4%

יום שישי, 23 בדצמבר 2016

אנזימים חלבוניים לפעילות העיכול ופירוק האוכל וניצול אבות המזון

ד"ר עזרא קובי מספר על פעילות אנזימים חלבוניים לפעילות העיכול ופירוק האוכל וניצול אבות המזון (תודה ל: http://diet2all.net/). הביטוי "אתה מה שאתה אוכל" או יותר נכון לומר שאתה מה שאתה לעכל - ואנזימי עיכול הם המפתח לעיכול טוב יותר מזין החיוני לקליטת אבון המזון.



מפתיע ככל שזה נראה, עד לאחרונה יחסית, מעט היה ידוע על איך מערכת העיכול עובדת. היום, יש שכיחות הולכת וגדלה של מחלות, כאשר נעוצה במקורה בתזונה לקויה, ועשויה להופיע ולהיות מקושרת לספיגה לקויה בשל חוסר אנזימי עיכול.







לעתים קרובות, תזונה נכונה בפני עצמה היא לא הבעיה היחידה מעורבים בשמירה על בריאות טובה ומניעת מחלות.



תפקידו של אנזימי עיכול הוא בעיקר לפעול כזרזים זרוז ספציפי, תגובות כימיות משמרי החיים בגוף. בעיקרו של דבר, הם עוזרים לשבור מולקולות גדולות יותר לחלקיקים נספגים ביתר קלות שהגוף יכול להשתמש בו כדי לשרוד - אין צורך לומר, תפקיד חשוב בבריאות עיכול!



התריסריון (המקטע הראשון וקצר של המעי הדק) הוא מקום עסוק: חומצות אמינו המחולצות חלבונים, חומצות שומן וכולסטרול משומנים, וסוכרים פשוטים מפחמימות. מסלקת Nuclease (או פיצולים) חומצות הגרעין החיוניות DNA לתוך נוקלאוטידים. כל macronutrients מפורק למולקולות קטנות מספיק כדי להיות נישאו במטבוליזם הדם ולהגביר כדי לוודא שהוא פועל באופן יעיל. Micronutrients, אם הם לא היו רשומים קודם נחתכים לעת החומצה בקיבה, משתחרר והובל לתוך זרם הדם, מדי.



הלבלב מייצר מלחי מרה או חומצות - המהווים מים, אלקטרוליטים, חומצות אמינו, כולסטרול, שומנים בילירובין - ואלה כל שמקורו מהכבד דרך כיס המרה. זהו cholic וחומצות chenodeoxycholic כי, בשילוב עם חומצות אמינו גליצין או טאורין, לייצר את מלחי מרה עצמם. מלחי המרה לשבור שומנים במזון לאפשר אנזים lipase כדי להפחית עוד יותר.



באשר בעיקר בחילוף סוכרים, אנזימים במעיים כוללים את המפתח הבא (אבל מסובך!) תהליכים:



Aminopeptidases לבזות פפטידים לחומצות אמינו.

לקטאז, סוכר החלב, ממירה לקטוז לגלוקוז.

עיכול עזרי כולציסטוקינין של חלבונים ושומנים.

Secretin, כמו פקדי הורמון, הפרשת התריסריון.

Sucrase ממירה סוכרוז disaccharides בסיס סוכר.

Maltase ממירה מלטוז לגלוקוז.

Isomaltase ממירה isomaltose.

התמודדות בעיקר עם שומנים וחומצות אמינו, אנזימים בלבלב כוללים:

Lipase ממירה טריגליצרידים לחומצות שומן הוא וגליצרול.

עמילאז ממירה פחמימות לסוכרים פשוטים.

Elastases מדרדרת את ואלסטין החלבון.

טריפסין ממיר חלבונים לחומצות אמינו.

Chymotrypsin ממירה חלבונים לחומצות אמינו.

Nucleases להמיר חומצות גרעין נוקלאוטידים ו נוקלאוזידים.

פוספוליפאז ממיר פוספוליפידים לחומצות שומן.

אנזימי עיכול הם לא רק מועילים, הם חיוניים! הם מפרקים את מזון לחומצות אמינו, חומצות שומן, כולסטרול (כן, זה חשוב לי כולסטרול), סוכרים פשוטים וחומצות גרעין, אשר מסייעות להפוך את ה- DNA.

יום ראשון, 18 בדצמבר 2016

חטיף החלבון היי פרוטאין HI PROTEIN של יוניברסל

חטיף החלבון היי פרוטאין (HI PROTEIN) של יוניברסל נוטרישן העולמית עם ד"ר קובי עזרא.

נחשב לחטיף המושלם! היות והחטיף מכיל חלבון איכותי ברמה גבוהה ביותר וריכוז גבוה ביותר של חלבון (34-32 גרם לכל חטיף). החטיף מכיל מעט מאוד סוכר - למעשה גרם אחד בלבד לכל חטיף ! וגם הוא מקורו בסוכר הפירות (פרוקטוז). בנוסף מכיל ויטמינים ומינרלים.







הרכב הייחודי של החטיף HI PROTEIN חיוני ומסייע לספורטאים ואנשים בכלל בעיקר בזמן דיאטה להרזיה ולחיטוב הגוף.
החטיף המושלם עשוי למשמש כתחליף מושלם לארוחה מושלמת!. החטיף "היי פרוטאין" מכיל חלבון מי גבינה מבודד, כמות קטנה של חלבון סויה מבודד ופפטידים של חומצת האמינו גלוטמין.