יום רביעי, 12 ביולי 2017

חלבונים - חומצות אמינו ומאזן החנקן בגופנו

קובי עזרא Ph.D דן אודות החלבונים, חומצות אמינו ומאזן החנקן בגוף.

תודות ל: http://diet2all.net







החלבונים

החלבונים משמשים בגוף למטרות שונות:

 לבניית תאים ורקמות.

 לוויסות תהליכים כימים ופזיולוגים.

 להגנה מפני גורמי מחלות שונות כמחלות וירליות וכו'.

 במצבים של חוסר אנרגטי, כלומר אנשים שתזונתם דלה בקלוריות - משמשים מקור אנרגיה.

 החלבונים מהווים למעשה כ- 18 אחוזים ממשקל הגול שלנו כבוגרים.

 החלבונים בנויים מכ- 22 חומצות אמינו.

 חומצות אמינו חיוניות - 9 שאינן נוצרות בגוף ויש לספקם דרך המזון

והן: איזולאוצין, לאוצין, ואלין, ליזין, תראונין, מתיונין,פנילאלנין, טריפטופאן והיסטידין.

 ו- 11 חומצות אמינו מיוצרות בגוף והן אלנין, חומצה אספרטית, אספרגין, חומצה גלוטמית, ופרולין שחמש מתוכן עשויות להפוך לחיוניות בתנאים מסויימים) במצבי מחלה, סטרס ו/או ינקות (והן ציסטאין, ארגינין, טירוזין, סרין, וגליצין.

 יש מספר חומצות אמינו שאינן משתתפות במבנה.

החלבונים כמו טאורין החיוני ביצירת מלחי מרה ואורניתין בייצור אוראה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה