יום רביעי, 21 בספטמבר 2016

חומצות אמינו לחיטוב השריר והגוף

חומצות אמינו לחיטוב הגוף עם דר' עזרא קובי (תודות ל: http://diet2all.net).

פנילאלנין היא חומצת אמינו המסייעת לדיכוי תיאבון. פנילאלנין עשויים לשחק תפקיד בשליטה על התיאבון, אך מהעדויות שבידינו רק פורסמו בשנות ה-90. מחקר המופיע ביוני מהדורת 1994 בכתב העת מטבוליזם דיווח שפנילאלנין ממגר את שחרורו של הורמון כולציסטוקינין המדכא תיאבון. המחקר על מתנדבים שלקחו פנילאלנין 20 דקות לפני ארוחת מבחן אכלו באופן משמעותי פחות קלוריות ודיווחו על הרגשה מוגברת של מלאות מאשר אלו שקבלו פלצבו.




http://amino-acids-proteins.blogspot.co.il/

בייצור הגבינה, מי גבינה, החלק המימי של חלב, מופרד ביוגורט. מי גבינה הוא חלבון באיכות גבוהה לכן אנו יכולים להשתמש בו בכדי לסייע לירידה במשקל.

חומצות אמינו לחיטוב השריר והגוף

חומצות אמינו לחיטוב הגוף עם דר' עזרא קובי (תודות ל: http://diet2all.net).

פנילאלנין היא חומצת אמינו המסייעת לדיכוי תיאבון. פנילאלנין עשויים לשחק תפקיד בשליטה על התיאבון, אך מהעדויות שבידינו רק פורסמו בשנות ה-90. מחקר המופיע ביוני מהדורת 1994 בכתב העת מטבוליזם דיווח שפנילאלנין ממגר את שחרורו של הורמון כולציסטוקינין המדכא תיאבון. המחקר על מתנדבים שלקחו פנילאלנין 20 דקות לפני ארוחת מבחן אכלו באופן משמעותי פחות קלוריות ודיווחו על הרגשה מוגברת של מלאות מאשר אלו שקבלו פלצבו.




http://amino-acids-proteins.blogspot.co.il/

בייצור הגבינה, מי גבינה, החלק המימי של חלב, מופרד ביוגורט. מי גבינה הוא חלבון באיכות גבוהה לכן אנו יכולים להשתמש בו בכדי לסייע לירידה במשקל.

יום שלישי, 20 בספטמבר 2016

יצירת אנרגיה מחומצות אמינו, אנרגיה ממקורות בלתי פחמימתיים

ראיון עם ד"ר קובי עזרא על יצירת אנרגיה מחומצות אמינו, אנרגיה ממקורות לא פחמימתיים. http://diet2all.net

יצירת אנרגיה מחומצות אמינו כשאנו מתאמנים באימוני כוח, חלק ניכר מהאנרגיה שלנו מגיעה ממקורות בלתי - פחמימתיים (כלומר חלבונים).






האנרגיה הראשונית הנוצרת בגופנו הינה אנאירובית (ללא חמצן) ובהמשך היחס מתחיל להשתנות בהתאם לעוצמת המאמץ.

יש לומר, שהגלוקוז נאגר בשרירים ובכבד כגליקוגן, המגיע למיצוי מלא כעבור 24 עד 36 שעות של צום, ללא פעילות גופנית מיוחדת.



בהמשך גופנו יוצר גלוקוז מחומצות אמינו - בעיקר אלנין, אך גם מחומצות אמינו מסועפות שרשרת כ- BCAA וגלוטמין, גליצרול ולקטט (חומצת חלב).



אם נפרט מעט יותר, הקריאטין פוספאט תורם אנרגיה, מתחילת הפעילות ועד לשתי דקות בשל כמותו המוגבלת. בהמשך, מתרחש תהליך המכונה גליקוליזה אנאירובית, המגבילה אותנו בשל הצטברות חומצת החלב ושיאה מגיע ל- 2 עד 4 דקות וממשיכה הלאה.



מנקודה זו ישנה אפשרות להתקדם לתהליך המכונה גליקוליזה אירובית – הפקת אנרגיה ממקור סוכרי, המגיע לשיאו לקראת 5 - 6 דקות עד 60 דקות. ועד סוף התהליך ישנו תהליך הנקרא גליקוליזה אירובית – הפקת אנרגיה המגיעה ממקור שומני.

גופנו מתחיל בשריפת חומצות השומן תוך 20 - 60 דקות ומגיע לשיאו כעבור שעה. כל ארבעת התהליכים האלה משמשים אותנו בכדי לחדש את מאגרי ה- ATP, שהיא מולקולה חיונית להפקת אנרגיה של כל תא בעולם החי.



קריאטין פוספאט מורכב משלוש חומצות אמינו (כלומר טרי-פפטיד) והן: ארגינין, מטיונין וגליצין. בכדי לשמור על רמות נאותות של CP ו-ATP (חומרי אנרגיה), ישנו הצורך לשמור על רמות גבוהות של חומצות אמינו - ארגינין, מטיונין וגליצין.

חומצת האמינו קרניטין יכולה לספק אנרגיה ממקור שומני. הקרניטין מביאה את חומצות השומן אל תוך תאי המיטוכונדריה ושם הן נשרפות לצרכים אנרגטיים.

יום שישי, 16 בספטמבר 2016

חומצות אמינו בדיאטה ופעילות פיזיולוגית

ראיון עם ד"ר קובי עזרא אודות חומצות אמינו בדיאטה ופעילות מטבולית. http://diet2all.net/

בטבע קיימים למעלה מ-250 חומצות אמינו, אך לנו חיוניות רק כ-22, מתוכם 8 גופנו אינו מסוגל לייצרן בעצמו לכן יש לצרוך אותם במזון.






חומצות אמינו הן אבני הבניין המולקולריות של החלבונים ורקמות השרירים. כל התהליכים הפיזיולוגיים המיוחסים לספורט, ככון: אנרגיה והחזרתה, חיזוק השרירים, ירידה באחוז השומן ובנוסף השפעה מנטאלית כמצב רוח ותפקוד מוח, קשורים לחומצות אמינו.



לכן חומצות אמינו נעשו יותר פופולריות אצל ספורטאים בכלל ובעיקר אצל מפתחי-הגוף.

צורתן הטבעית של חומצות האמינו הינה "L". הצורה הנ"ל יעילה יותר מהצורה הסינתטית "D", שלמעשה אינה מופיעה בכלל במזוננו.



ישנה גם את הצורה החצי סינתטית "D L", שלא מומלץ לצרוך אותה, והנבדלות הן חומצות האמינו פניל-אלנין ומטיונין שבצורתן "D L" הן יעילות יותר בהשוואה לצורה הסינתטית והטבעית.



יתרונן של חומצות אמינו חופשיות הוא, שהן אינן דורשות עיכול ונספגות ישירות. הן חופשיות מקשרים כימיים למולקולות אחרות, לכן הן נספגות במהירות למחזור הדם. חומצת האמינו עוברת דרך הכבד ויוצאת משם לכיוון הרקמות הזקוקות לה, כמו השרירים.



ישנה מולקולה המייעלת את פעילותן של חומצות אמינו. מולקולה נקראת: אלפא קטו-גלוטראט, והינה שלד פחמני של חומצת האמינו גלוטמין. המולקולה פותחה במהלך שנות ה-60 לטיפול במחלות כבד ע"י הפחתת רמת האמוניה, אך בשילוב עם אורניטין (שתי מולקולות אורניטין עם מולקולה אחת של אלפא קטו-גלוטראט) הם גורמים לשחרור הורמון גדילה ברמות גבוהות הרבה יותר מאשר נטילתן בנפרד במתן אורלי.



ישנם גורמים רבים המשפיעים על זמינותן הביולוגית של חומצות אמינו. למשל אינטראקציות שונות, ביניהן או עם גורמים אחרים.



אינטראקציות בין חומצות אמינו אחת יכולה לבטל או לצמצם את פעילותה של חברתה כאשר הן נספגות דרך אותם נשאים.

לדוגמא קבוצות חומצות אמינו ארומטיות (טריפטופאן, טירוזין ופניל-אלנין) יכולות להקטין כל אחת את מעברה של חברתה, במעברן למוח דרך מחסום דם המוח (BBB).



תחרותיות זו מתרחשת בין חומצות אמינו הדומות זו לזו במבנן הכימי. דוגמה נוספת תחרותיות על הספיגה בהמעיים למחזור הדם. ליזין וארגינין נספגות דרך אותן "תעלות", לכן מינון גבוה של אחת מהן תגביל את ספיגתה של חברתה.



אינטראקציות בין ויטמינים וחומצות אמינו-הפירידוקסין הינו הויטמין החשוב ביותר למטבוליזם של חומצות אמינו. המהווה קו-פקטור חשוב לאנזימים הנקראים: טרנסאמינאזות, אשר מסייעים לפרק חומצות אמינו במהלך המטבוליזם שלהן.



למידע נוסף על חומצות אמינו במזון, חומצות אמינו חיוניות, חומצות אמינו הכרחיות, חומצות אמינו מסועפות, וכו'...

יום חמישי, 15 בספטמבר 2016

כיצד לקלוט את החלבונים בדיאטה מאוזנת?

להלן ראיון עם ד"ר קובי עזרא על: כיצד לקלוט את החלבונים בדיאטה נכונה ומאוזנת? http://diet2all.net.

אנו צריכים חלבונים לתיקון הנזקים לגופנו, לצמיחה ותיקון ופיתוחם, אך לפני שגופנו יכול להשתמש חלבון שאנו מקבלים מהתזונה, הם צריכים להספג. כדי שזה יקרה, החלבון צריך לעבור את הליך העיכול. תוכל לספוג יותר חלבון אם אנו נפזר את צריכת החלבון שלנו לאורך כל היום, למרות שישנו גבול עד כמה אנו יכולים להשתמש בחלבון בכדי לבנות שרירים.






חומרים לפרק חלבונים: תהליך העיכול מתחיל בפה, בו השיניים כותשות את מזונות החלבון לחתיכות קטנות מספיק בכדי שנוכל לבלוע אותם בבטחה. וברגע שהאוכל מגיע הבטן, החלבון מתפרק לשרשראות של חומצות אמינו בשם פפטידים וזאת ע"י אנזימים פפסין (pepsins).

הדבר מחייב אותנו לכמויות מספיקות של חומצה בקיבה זאת בכדי לשמור על pH של בין 1.5 עד 3.5. פפסין מהווה לא יותר מ-15 אחוזים בתהליך עיכול החלבונים. יתר פירוק החלבונים מתרחשים במעי הדק, שבו אנזימים מהלבלב שנקראים פרוטאזות לפרק את פפטידים לחומצות אמינו בודדות אשר נספגות במעיים, בעזרת חלבונים מובילים.



אכילת כמויות גדולות מאוד של חלבון במטרה לבנות מסת שרירים נוספת אינה מועילה, היות והגוף שלנו יכול להשתמש רק לכל היותר בכ-0.9 גרם חלבון לכל קילו של משקל הגוף במטרה לבנות שרירים. כלומר, אדם 75 קילו לא יכול להשתמש יותר מ- 135 גרם חלבון במטרה להוסיף מסת שריר וכל תוספת פשוט תשמש אותו לאנרגיה או שהיא תאוחסן כשומן. לכן רצוי לשאוף לקבל כ- 12 עד 15 אחוזים מצריכת הקלוריות שלנו מחלבון.

יום שלישי, 13 בספטמבר 2016

חלבונים ספורטאים ובניית השרירים, תזונה ופעילות אנבולית

ראיון עם ד"ר קובי עזרא על חלבונים ספורטאים ובניית השרירים, תזונה ואנבוליזם.

אז להלן מספר עובדות על חלבונים וספורטאים: אימוני כוח ומסה שרירית גורמים להרס חלבונים מוגבר, הדבר אשר מחייב תגבור חלבונים במקביל באספקתם וזאת לצורך שיקום ובנייתם. שרירינו בנויים מחלבון ולכן תוספת חלבון הינה תוספת חומר-גלם לבניית השרירים.






ויש לציין שי עלינו לצרוך מספיק חומרים המסייעים לבניית החלבון בשרירים, כגון: ויטמין 6B, ויטמין C ואבץ.



הגברת צריכת החלבון, ולעיתים גם ללא אימון, יוצרת מאזן חנקן חיובי יותר, והנ"ל עדות אפשרית ליצירת חלבוני שריר. האומנם לא ברור עד כמה התהליך הצבירה הנ"ל עשוי להימשך.



פחמימות הן היסוד העיקרי בשיפור ביצוע סיבולת. זמינותן קובעת את קצב השימוש בחלבון. רק עם דלדול מאגרי הגליקוגן בשריר, ישנו כנראה ערך תפקודי ישיר לזמינותם של החלבונים או חומצת אמינו ממקור חיצוני.



תזונה בדיאטה של חסר קלורי, מגבירה את הליך השימוש בחלבוני השרירים כחומר דלק. כך פחות חלבון זמין לתחזוקת השרירים ולשמירה על המסה השרירית.



תזונה המספקת כ-1.5 ג' חלבון לכל ק"ג, נמצאה כמונעת או מפחיתה את דלדול השרירים (ללא אימון גופני).



כמו כן, פעילות גופנית סדירה עשויה להפחית דלדול שרירי ואף למנע את המצב. צריכת חלבון במהלך הפעילות או מיד לאחריה, תזרז את תהליך ההתאוששות השרירים ממאמצים קשים.



צריכת תערובת חלבון-פחמימות מיד לאחר אימוני סיבולת ו/או כוח תגרום לעלייה פחותה בריכוזי ה-CPK בדם ולשובו המהיר יותר לערכי מנוחה.



ה- CPK (קריאטין פוספוקינאז) הינו אנזים המופרש מתאי השרירים והגידים בעיקר לזרם הדם לאחר אימון אינטנסיבי או טראומה כל שהיא.



מחקרים הראו שחסר בחלבון גורם להפחתה ביצור ה-IGF. תפריט דל בחלבון (0.4gr לכל ק"ג) לא חידש את רמות ה- IGF-1 אך מינון גבוה יותר של (1gr לכל ק"ג) החזיר במהירות את הרמות הנורמאליות של ההורמון-IGF.



כאשר שתי חומצות אמינו או יותר מחוברות יחד הן מעבירות אינפורמציה. האינפורמציה גורמת לתגובה פיזיולוגית השונה מזו הנגרמת ע"י חומצת אמינו בודדת (חסרת אינפורמציה). מחקרים הראו שדי וטרי-פפטידים מאותתים לכבד ליצור סומטומדין-C, שהינו פקטור אנבולי לגדילה, המדרבן וממריץ גדילת שרירים. http://bodybuilding-4-u.blogspot.com/



למידע נוסף על: חלבונים במזון, דיאטת חלבונים, חלבונים אחרי אימון...

יום רביעי, 15 ביוני 2016

חלבון מי גבינה לשיפור הבריאות ולספורטאים

חלבון מי גבינה עבר מספר השלבים לאורך השנים מהשימוש רק בקרב מפתחי גוף ועכשיו בשימוש ע"י ספורטאים המתאמנים כמעט בכל מקצי הספורט.


מהו חלבון מי גבינה?

חלבון מי גבינה הוא תוצר לוואי נוזלי של ייצור הגבינה ונמכר כתוסף תזונתי כאבקות חלבון להכנת שייק לשתייה. יש לציין שחלבון מי גבינה במקורו היה אמור להיות מושלך כתוצר פסולת ע"י יצרני הגבינה.

חלבון מי הגבינה היא הנוזל השקוף הצהוב.
חלבון מי גבינה הוא "חלבון מלא", קל לעיכול וניקלט במהירות בגופנו. בכל פעם שאנו אוכלים חלבון ממקורות השונים, הגוף שלנו משתמש בכ-20 חומצות אמינו (שהן הרכיבים הבודדות הבונות את החלבון) זאת בכדי לתקן את עצמותינו, שרירים, איברים כמעט בכל חלק בגוף ורקמותתנו. 
כאשר מקור החלבון במזון מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות, שהן חומצות אמינו שהגוף זקוק להן מהמזון, המזון נחשב לחלבון מלא. מזונות כמו: בשרים, מוצרי חלב, ביצים וחלבונים מן הצומח נדירים יותר, כגון: קינואה וסויה הם חלבונים מלאים. מצד שני, רוב הירקות, אורז ועמילנים אינם חלבונים מושלמים היות והם חסרים באחד או יותר מחומצות האמינו החיוניות.

למזונות פרופילים שונים של חומצות אמיניות, אך הקצב שבו החלבון נספג על ידי הגוף שלנו עשוי להשתנות. האמצעים השונים של תהליך קליטת חלבון, אחד הפופולריים ביותר הוא ערך ביולוגי (BV). חלבון מי גבינה קיבל את הציון הגבוה ביותר האפשרי עם ערך ביולוגי של 100 (104). משמעות הדבר היא כי חלבון מי גבינה מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות כדי להפוך חלבון מלא והוא מתעכל בקלות בגוף שלנו.

יתרונות אבקת חלבון מי גבינה

אמנם אין תוספת אבקת חלבון כל שהיא יכולה להחליף דיאטה היום יומית שלנו, חלבון מי גבינה יכול להיות שימושי לאנשים עסוקים מאוד, אורח חיים כתוספת לתזונת הרגילה שלהם.

היתרונות של תוסף חלבון מי גבינה באיכות גבוהה טהור לשמירת הבריאות. להלן רשימה קטנה של 10 יתרונות עם השימוש בתוספת חלבון מי גבינה:

1. ירידה במשקל
2. מסייע הגדלת מסת שריר
3. לסייע בטיפול בסרטן
4. עלייה ברמות גלוטתיון (אנטי-אוקסידנט העיקרי בבסיס המים של הגוף)
5. ירידה בתסמיני HIV
6. ירידה בטריגליצרידים
7. הפחתת כולסטרול כללי תוך גברת HDL (כולסטרול טוב)
8. הגדלה בתפקוד המערכת החיסונית
9. שיפור הביצועים בספורט
10. זמן החלמה והתאוששות מהירים יותר, מפחית תסמינים של אימון יתר וכו'...


חומצות אמינו ספציפיות נמצאות בשימוש על ידי הגוף. למשל, חלבון מי גבינה מכיל רמה גבוהה של חומצות אמינו מסועפות שרשרת (או בקיצור: BCAA), שהן 3 מתוך 9 חומצות האמינו החיוניות לגופנו, ה-BCAA הן בעלות חשיבות מיוחדת לגבי תיקון רקמות השרירים ושימורם. בהתעמלות ובהחלמה מפעילות גופנית, הגוף שלנו מפרק כמות קטנה של חומצות אמינו ליצירת אנרגיה - דלק (1-5%) ואת חומצות אמינו הספציפיות בשימוש הגוף למטרות נוספות. על ידי אספקה רמה גבוה וכמות מוגברת של BCAA, הגוף שלנו ישמור יותר טוב על השרירים מפני פירוק, בעוד שחומצת אמינו לאוצין הספציפית למעשה שתעודד את סינתזת חלבונים בשרירים, כלומר שהיא בעלת השפעה אנבולית.  אבקת חלבון מי גבינה אולטרא ווי פרו

משמעות הדבר היא כי הלאוצין שולח אות לגופנו כדי להגדיל את האחסון של חומצות אמינו והדרך שבה הגוף עושה זאת לרוב היא על ידי הוספת מסת שרירים.

אז אם אתם רוצים או מנסים לעלות במסת השרירים, כדי לשאוג שהתזונה שלנו תספק לנו מספיק משלושת חומצות האמינו - BCAA היות והן חיוניות לעזור לשמר את השריר לאחר אימונים אינטנסיבים, ועוזרות להמריץ את צמיחת וגדילת השרירים. אם אתם במצב של דיאטה היפו-קלורית (אם אתם מנסים לרדת במשקל בדיאטה דלת קלוריות), שימור שריר הופך להיות אפילו יותר חשוב, כך כדאי להבטיח שאנו צורכים בתזונתנו מספיק BCAA אשר עשוי גם לשמור על הגוף מפני איבוד שרירים, תוך סיוע בתהליך לאבד שומן. 


יתרון נוסף ענק של חלבון מי גבינה הוא שמחקרים הראו כי ביכולתה להגביר את ייצור הגלוטתיון. למרות שבטחי שמעתם על ויטמין C או ויטמין E כאנטי-אוקסידנטים, הגוף משתמש בעיקר בנוגד חמצון כדי לנטרל רדיקלים חופשיים הוא גלוטתיון, מה שהופך אותו לאחד החומרים החשובים ביותר בגופנו. גלוטתיון הוא עשוי שלוש חומצות אמינו עיקריות; ציסטאין, חומצה גלוטמית גליצין. חומצת אמינו החיויונית ביותר לייצור הגלוטתיון היא בדרך כלל ציסטאין, למרות שהמנגנון המדויק עם צריכת חלבון מי גבינה אינו ידוע, התאוריה כי הכמות גבוהה יחסית של ציסטאין מחלבון מי גבינה היא מה מגביר את ייצור גלוטתיון האנדוגני.

אם אתם מסתכלים על רשימת 10 ההטבות מלמעלה (סיוע במחלות סרטן, איידס, ירדה בזמן ההחלמה, וכו'), הטבות אלה מיוחסות בדרך כלל להגברת ייצור הגלוטתיון.

סיכוני חלבון מי גבינה?

באופן כללי, רוב הסיבוכים הקשורים צריכת חלבון מי גבינה הם קשורות לבעיות עיכול, כגון: גזים, נפיחות בבטן, כאבי ראש, התכווצויות ועייפות. אף אחד מכל אלה נחשבים בדרך כלל סכנת חיים, יותר מאשר סיבוכים מעצבנים.

רוב הספרות הראתה שאם אתם נתקלים באחד או סובלים מתסמינים הנ"ל, הם ככל הנראה בשל הלקטוז (הנמצא בריכוז גבוה יותר בחלבון מי גבינה) או עקב ממתיקים המצויים בשימוש בחלבון מי גבינה עצמו. עם זאת, ישנן שיטות שונות של ייצור חלבון מי גבינה, כגון: החלפת יונים שיכול להשפיע על איך גופנו יכול לנצל את החלבון, הדבר שמוביל עיכול יעיל יותר של מי הגבינה עצמו.

החשש הגדול ביותר בדרך כלל לידי הביטוי על צריכת חלבון מי גבינה הוא גם הרבה חלבון הוא "רע לכליות". מחקרים מסויימים הראו שאין הדבר נכון בקרב אנשים בריאים. עבור אלו עם מחלת כליות ידועה, דיאטות עשירות בחלבון יכולות להחמיר את המחלות הקיימות. 

מה מתרחש בצריכת חלבון גבוהה הוא שהגוף מסתגל עלייה בצריכת החלבון על ידי הגדלת שיעורי סינון גלומרולרי (כלומר עובר יותר נוזל על ידי הכליות וכך ישנה עלייה בייצור השתן).

סוגי חלבון מי גבינה

אם פעם הלכתם לרכוש תוסף חלבון מי גבינה, ייתכן שהרגשתם קצת מבולבלים עקב הסוגים השונים ולא מבינים מדוע מותג אחד יכול להיות כל כך יקר והשני וכו'...

ישנם שלושה סוגים עיקריים של חלבון מי גבינה
(1.) תרכיז אבקת חלבון מי גבינה, 
(2.) אבקת חלבון מי גבינה מבודד 
(3.) חלבון מי גבינה הידרולייז. 

תרכיז חלבון מי גבינה (WPC) הוא בדרך כלל הזול מבין השלושה ויש לו את האחוז הנמוך ביותר של חלבון לכל 100 גרם. למרות שיש את תכולת החלבון הנמוכה ביותר, זה עדיין יש אחוז גבוה מאוד בדרך כלל נע בין 55%-89%. היתר הם כ- 11-45 מורכב שומן, לקטוז מכילים כמויות גדולות יותר של פפטידים חיסוני משפרות שונים, כגון: אלפא-לקטואלבומין ואימונוגלובולינים.

אבקת חלבון מי גבינה מבודדת (WPI) יש בממוצע 95% ממשקלו מגיעים מחלבון, עם לקטוז שומן מינימאליים. זה הוא יקר יותר מאשר התרכז ויש שיטות שונות של סינון שיכול לשמור את רב האיכויות החלבון המרוכז, אם כי זה עולה בדרך כלל יותר.

אבקת חלבון מי גבינה הידרולייז (WPH) הוא חלבון המעכל מהר מאוד בגוף ויש לו כ- 99% ממשקלו מגיע מחלבון. זה הוא יקר ביותר מבין השלושה ובעל הטעם הגרוע בדרך כלל.

מתי להשתמש חלבון מי גבינה

חלבון מי גבינה מתעכל מהר, הפעם היחידה היית רוצה לקחת חלבון מי גבינה בלבד הוא תוך 30 עד 60 דקות לאחר אימון מבוסס אימוני כוח. בכל זמן אחר, היית רוצה להאט את העיכול של החלבון על ידי אכילתו עם מזונות אחרים. לדוגמה, אם אתה רוצה תוספת חלבון לארוחת בוקר, אבל לא רוצה ביצים, אתה יכול להוסיף את אבקת חלבון מי גבינה לשיבולת שועל, במתכונים פנקייק שונים וכו'.

אם מצד השני, אם מחפשים חטיף מהיר בעבודה, אתה יכול לקבל שייק עם כמה אגוזים או שמן דגים כדי להאט את העיכול של החלבון. השילוב של שומן יעזור להאט את העיכול של החלבון, ובכך לאפשר לרמות האינסולין להישאר ברמה, בעוד שגם מגרה את ההורמון CCK, המסייע לגוף שלנו להאטת פינוי המזון מהקיבה, ותחושת שובע ארוכה יותר.


מהו החלבון מי הגבינה הטוב ביותר?

יש איכויות שונות כפי שמתואר לעיל. בעת רכישת תוסף חלבון מי גבינה, אשר נע בין טוהר, לכדי עיכול מהיר, או אם החלבון אינו ממקור אורגני וכו'. המאפיינים העיקריים של תוסף חלבון מי גבינה הוא שהוא מכיל כמות גבוהה של חלבון, מעט מאוד ממתיקים מלאכותיים ו / או הורמונים, כל המרכיבים אימונוגלובולינים, ומזעור כמות הלקטוז, בעת היותו מעט טעים יותר או פחות.

עם כל הגורמים הללו נלקחים בחשבון, חלבון מי גבינה מבודד הופך להיות הבחירה המובילה שלנו, כפי שהוא עונה על כל הקריטריונים. יש אבקת חלבון מי גבינה מבודדות כמויות גבוהות של חלבון, תוך מזעור בכמות הלקטוז ( WPC). WPI מתעכל בקלות ואם קר מסונן יכול להכיל רוב אימונוגלובולינים, שבו חלבון מי גבינה הידרוליזאטי בדרך כלל חסר בשל עיבוד קיצוני שהוא עובר. כמו כן, למרות WPC יכול להיות טעים קצת יותר, חלבון מי גבינה הידרוליזאטי אינו מאוד טעים, וניתן למצוא מותגים WPI עם ממתיקים מלאכותיים מינימלים.

אם יש לכם שאלות נוספות, אל תהססו להשאיר תגובה למטה. 
אני יודע שזה היה מאמר ארוך, אז ישנו גם קליפ וידאו בנושא. 
תודה על הקריאה!