יום שבת, 5 במרץ 2016

חומצות אמינו חיוניות לפעילויות פיזיולוגיות בגופנו

חומצות אמינו הן תרכובות אורגניות המרכיבות את החלבונים. חומצות האמינו וחלבונים הן אבני הבניין של החיים. כאשר חלבונים מתעכלים במערכת העיכול, הם מתפרקים לחומצות אמינו. הגוף האנושי משתמש חומצות אמינו כדי לייצר חלבונים כדי לעזור לגוף: לפירוק המזון, לגדול, תיקון רקמות גוף, לפונקציות רבות אחרות בגוף, חומצות אמינו יכולות לשמש גם כמקור אנרגיה על ידי הגוף.

חומצות אמינו הן סווגו לשלוש קבוצות:

חומצות אמינו חיוניות

חומצות אמינו חיוניות אינן יכול להיווצר בגופנו. כתוצאה מכך, הן חייבות להתקבל מהמזון.
9 חומצות האמינו החיוניות הן: היסטידין, איזולאוצין, לאוצין, ליזין, מתיונין, פנילאלנין, תראונין, טריפטופן, וולין.

חומצות אמינו מותנות הן בדרך כלל לא הכרחיות, למעט בזמן חולי ומתח.
חומצות אמינו מותנות כוללות: ארגינין, ציסטאין, גלוטמין, טירוזין, גליצין, אורניטין, פרולין, וסרין.

‏חומצות אמינו הן רכיבים של החלבונים - פרוטאינים. 20 ‏חומצות אמינו דרושות לבנייה של חלבונים שונים בגוף, החלבונים משמשים לגדילה, התחדשות ותחזוקה של הרקמות בגוף. 11 ‏מתוכן הגוף יכול לייצר בעצמו, 9 ‏אחרות אמורות להגיע ממזון .החומצות החיוניות הן : לאוצין, איזולאוצין, ליזין, מתיאונין, פנילאלנין, תראונין, תריפתופן וולין.

היסטידין נחשב לחומצה סמי-חיונית, כיוון שלא תמיד הגוף יכול לייצר כמות מספקת. שאר חומצות אמינו אינן חיוניות (מיוצרות בכמות מספקת בגוף). חומצות אמינו נוספות, כגון קרניטין מיוצרות מתערובת של חומצות אמינו, במקרה זה מליזין ומתיאונין .

‏מקורות: מזונות ממקור החי מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות. מקורות חלבון צמחיים, כגון קטניות, דגנים ואגוזים בד"כ מחסירים חומצת אמינו חיונית אחת או יותר. עם זאת, כל מקור צמחי מחסיר משהו אחר ואכילה מגוונת יכולה להתמודד עם הבעיה ולהבטיח נוכחותן של כל החומצות החיוניות.

‏שימושים ותפקידים :

• ·         מחלת אלצהיימר: אצטיל-ל-קרניטין , טירוזין

• ·         פעילות גופניתף BCAA קרניטין, קריאטין, איזולאוצין, לאוצין, אורניטין, ולין.

• ·         היפרפלזיה של בלוטת הערמונית השפירה: אלאנין, חומצה גלוטמית, גליצין.

• ·         ברונכיטיס ומחלת הריאות הכרונית: ציסטאין.

• ·         מניעת הסרטן ותמיכה בזמן הכימותרפיה: חלבון סויה.

• ·         תסמונת העייפות הכרונית: קרניטין.

• ·         כשל בתפקוד ההלב:  ארגינין, קרניטין, טאורין.

• ·         דיכאון: DLP A ‏, טירוזין.

• ·         סוכרת : קרניטין, טאורין.

• ·         אמפיזמה - נפחת הריאות: ציסטאין.

• ·         אפילפסיה: טאורין.

• ·         הרפס: ליזין.

• ·         היפרטריגליצרידמיה והיפרכולסטרולמיה:  קרניטין, חלבון סויה.

• ·         תמיכה בחולי איידס: ציסטאין, גלוטמין.

• ·         יתר לחץ דם : טאורין.

• ·         תחליפים להורמונים בגיל המעבר ותמיכה בזמן ההריון: חלבון סויה.

• ·         אין אונות גברית: ארגינין, קרניטין.

• ·         מחלות כבד: מתיאונין, טאורין.

• ·         אוסטאוארטריטיס וארטריטיס: DLP A, היסטאידין).

• ·         מחלת פרקינסון: ל-פנילאלנין.

• ·         כיב קיבה וקוליטיס כיבי: גלוטמין.

• ·         פנילקטונאוריה : לאוצין,  טירוזין.

• ·         החלמה אחרי הניתוח וריפוי פצעים: אורניטין, BCAA ‏, קריאטין.

• ·         ויטיליגו:‏ פנילאלנין.

‏חומצות אמינו חיוניות:

• ·         איזולאוצין : נמצא בכל מקורות מזון חי, במיוחד בדגים וגבינות וכן בנבט חיטה, דגנים ואגוזים. זאת חומצת אמינו מסועפת הנמצאת בכמויות גבוהות בתוך רקמת השריר.  היא משתתפת בתהליכי ייצור אנרגיה.

• ·         לאוצין : נמצאת בבשרים, מוצרי חלב, נבט חיטה ושיבולת שועל . חיונית לגדילה,  מעודדת את סינתזת החלבון בשריר. משתתפת בתהליכי ייצור אנרגיה.  חשובה לריפוי פצעים בעור ובעצמות. חומצת אמינו מסועפת. מחסור עלול לגרום להיפוגליקמיה בילדים.

•·        ליזין : נמצאת במקורות מזון מן החי, במיוחד בדגים, בשרים ומוצרי חלב. הרבה יותר בעייתי לקבל אותה ממקור צמחי. נמצאת בריכוז גבוה בשרירים,  עוזרת לספיגת הסידן במערכת העיכול, מעודדת גדילת העצמות וייצור של קולגן .חשובה במניעה של הרפס. מחסור עלול להתבטא בעיכוב הגדילה , כשל חיסוני , הפרשת סידן מוגברת בשתן.  ליזין אינו רעיל.

•·        מתיאונין:  מקורות למתיאונין הם בשרים, דגים, ביצים ומוצרי חלב. הוא די חסר בקטניות ולכן לטבעונים מומלץ לצרוך אגוזים, תירס ואורז על מנת להבטיח את כמותו התקינה בתפריט.  זאת חומצת אמינו המכילה גופרית . היא מונעת בעיות עור וציפורניים , מונעת הצטברות השומנים בכבד , מונעת עייפות ויעילה במצב של אלרגיה (מעקבת הפרשת ההיסטמין). פועלת כאנטי אוקסידנט.

•·        פנילאלנין : מופיע במוצרי מזון רבים,  במיוחד בבשרים ומוצרי חלב , פחות בנבט חיטה ושיבולת שועל. פנילאלנין יכול לעבור מחסום דם-מוח ולהשפיע ישירות על כימית המוח.  פנילאלנין הוא פרקורסור לטירוזין.  פנילאלנין יכול להרכיב את  נוראפינפקין,  אפינפרין , דופמין וטירמין , החשובים לזיכרון , עירנות ולמידה. פנילאלנין תוא חלק מתרופות פסיכו אקטיביות ושל תרכובות כגון אצטילכולין , מלנוטרופין , ואזופרסין , כולציסטוקינין ‏ואנדורפינים. אספרטם הוא חיבור של חומצה אספרטית ופנילאלנין. פנילאנלנין יכול להיות יעיל בטיפול בכאב: כאבי גב, כאב צוואר, אוסטאוארטריטיס, ארטריטיס ראומטי, כאבי מחזור וכאבי ראש (מיגרנות).

•·        תריאונין : נמצא במזונות ממקור חי, בדגנים, אגוזים וירקות. חומצה זו היא רכיב של חלבוני הגוף החשובה לייצור האמייל בשיניים,  ייצור של אלסטין וקולגן.  היא נמצאת בכמויות גבוהות בתינוקות, כמותה יורדת עם הגיל, ועולה במצבי סטרס. תריאונין הוא פרקורסור לגליצין וסרין . יש לו השפעה על ויסות הגלוקוז , הוא מעודד תפקוד חיסוני .הוא יכול לעזור במקרים של דיכאון .

•·        תריפטופן : נמצא בכמות בינונית במזונות ממקור חי ,באגוזים ודגנים . הוא משתתף במטבוליזם של ויטמינים B3 ,C ,B6 ‏, חומצה פולית, מגנזיום. תריפטופן הוא פרקורסור לנוירוטראנסמיטר סרוטונין . מחסור בתריפטופן עלול להתבטא בדמנציה ותופעות פסיכוטיות אחרות. תריפטופן עוזר לטיפול בנדודי שינה. הוא בעל השפעה אנטי דיכאונית, יעיל בטיפול בכאבים, כגון כאבי שיניים, מיגרנות, מחלת הסרטן. הוא מעורר תיאבון ולכן יעיל בטיפול באנורקסיה. כפרקורסור של ניאצין הוא יכול להוריד רמות הכולסטרול והשומנים בדם. ניתן להשתמש בו לטיפול במחלת פרקינסון, אפילפסיה, סכיזופרניה.

• ·        ולין : נמצא במזונות רבים והינו חלק מחלבוני הגוף . הוא חומצת אמינו מסועפת החשובה בבניית השרירים , ייצור אנרגיה וייצור של מיילין בעצבים. הוא יעיל לטיפול בהפרעות תפקודי כבד וכיס המרה .

• ·        היסטידין : חשוב לקבל מספיק היסטידין מהמזון בתקופת הילדות . הוא נמצא כמעט בכל החלבונים מן החי ומן הצומח . הוא מעורב בייצור תאי הדם , ייצור של היסטמין )המשתתף בתגובות אלרגיות רבות(  בהיסטידין משתמשים לטיפול במצבי אלרגיה, כיב קיבה , אנמיה,  מחלות לב וכלי דם , ארטריטיס.


חומצות אמינו בלתי חיוניות:

‏אלה הן חומצות אמינו אותן גופנו מייצר באופן טבעי .

• ·        ארגינין : תוספת ארגינין חשובה בתקופת הגדילה,  בזמן ההריון ובמצבי סטרס. נמצא במקורות מזון רבים מן החי ומן הצומח. ארגינין חשוב למטבוליזם של אמוניה, הוא משמש לבניית רקמות בגוף,  הוא משפיע על תפקוד ההורמונלי - מעודד ייצור הורמון הגדילה. ארגינין משפיע לטובה על מערכת החיסון,  מעודד ריפוי פצעים.  הוא יכול להגביר פוריות בגברים ע"י עידוד ייצור תאי הזרע. ארגינין משפר תפקודי כבד, מוריד רמות הכולסטרול בדם ומעכב

‏התפתחות הגידולים. מחסור בארגינין עלולים להתרחש כתוצאה מפציעה, מחסור בחלבון בתזונה או מעודף צריכת ליזין - המתחרה של ארגינין .סימני המחסור הם : נשירת שיער , עצירות, עיכוב ריפוי פצעים ומחלות כבד .

• ·        חומצה אספרטית:  חשובה לייצור אמוניה ואוריה ולהפרשתם מהגוף . היא חשובה לייצור של חומצות גרעין , לייצור אנרגיה ומטבוליזם של פחמימות . היא יכולה להגן על כבד בפני רעלים,  להגביר עמידות הגוף לעייפות. חומצה אספרטית משתתפת בייצור של מלחי אשלגן,  סידן ומגנזיום.  ליצירת אספרטטים שנספגים טוב יותר.  אספרגין שנוצר מחומצה אספרטית עוזר ‏למטבוליזם בתאי המוח. ניתן להשתמש בחומצה אספרטית לטיפול בעייפות ודיכאון. חומצה אספרטית אינה רעילה.

• ·        אלנין:  מרכיב חיוני ברקמת השריר,  נמצא ברוב מוצרי מזון חלבוניים . בכבד ובשרירים מתקיימים תהליכי ייצור גלוקוז מאלנין,  לכן הוא חשוב לויסות רמות הסוכר בגוף.  מחסור באלנין עלול לגרום להיפוגליקמיה.  אלנין מעודד ייצור הלימפוציטים וכך עוזר לתפקודה של מערכת החיסון .הוא יכול להיות יעיל במקרים של אפילפסיה .

•  ·        ציסטאין וציסטין : חומצות אמינו מכילות גופרית . ציסטאין יכול להפוך לציסטין וטאורין . ציסטאין יכול לייצר גלוטטיון - אנטי אוקסידנט מאד חזק המשתתף בתהליכים אנזימטיים רבים.  ציסטאין יכול לקשור מתכות כבדות , כגון עופרת,

‏כספית וקדמיום ולעזור לגוף להפריש אותן . הוא מעודד ריפוי פצעים ושיקום לאחר הניתוח, מגן בפני תהליכים מוטגניים והתפתחות הגידולים הסרטניים. הוא יעיל לשיקום לאחר הכוויות ומגביר תנגודת למחלות.

•          ·  חומצה גלוטמית : מופיעה במקורות מזון חלבוניים, ריכוזה הגבוה נמצא במוח של אדם והיא מאד חשובה לתפקודו.  חומצה גלוטמית היא פרקורסור של נוירוטראנסמיטר GABA ‏במערכת העצבים . חומצה גלוטמית משתתפת בהעברת אשלגן בנוזל הספינלי. היא משמשת לטיפול בעייפות, מחלת פרקינסון, סכיזופרניה, ניוון שרירים ואלכוהוליזם. היא יכולה לעזור בירידה במשקל וכמיהה לממתקים. שימוש נוסף הוא בריפוי כיבים.

•·        גליצין : מיוצר מכולין, תריאונין וסרין . משתתף במטבוליזם של גלוקוז . חשוב לתפקוד המוח,  בעל השפעה מרגיעה. דרוש לסינתזה של המוגלובין,  קולגן וגלוטטיון.  יכול להפוך לקריאטין ולהשתתף בייצור של חומצות גרעין.  משמש לריפוי פצעים,  לטיפול במצבים פסיכוטיים,  התכווצויות השרירים.  עוזר לפינוי וניצול של שומנים וחומצה אורית בדם. מוריד חומציות בקיבה ובמינונים גבוהים מעודד הפרשת הורמון הגדילה.

•·        הידרוקסיליזין:  חשוב לייצור הקולגן. נמצא בג'לטין ובאנזימי עיכול כגון טריפסין וכימוטריפסין .

•·        הידרוקסיפרולין : רכיב חשוב של קולגן,  חיוני לעור , עצמות וסחוס.

•·        פרולין : אחת החומצות החשובות בקולגן , המשתתפת בייצור העצמות,  העור והסחוס.  נוצרת מגלוטמין או אורניטין.  חשובה לתפקוד תקין של פרקים וגידים, בשיקום הרקמות לאחר הפציעה .

•·        סרין:  נוצרת מגליצין או תריאונין.  הינה רכיב של חלבוני המוח.  חשובה למטבוליזם של פורינים ופירמידינים , בייצור ממברנות תאיות ובסינתזה של קריאטין . רמות גבוהות של סרין עלולות לגרום לדיכוי התגובה החיסונית ולסימנים פסיכוטיים.

•·        טירוזין:  נוצר מפנילאלנין וחשוב למטבוליזם הכללי בגוף . מהווה פרקורסור לאדרנלין והורמוני התירואיד, מעודד את התפקוד של מערכת העצבים . טירוזין מעודד הפרשת הורמון הגדילה ולדכא את התאבון . הוא חשוב לטיפול בדיכאון . יש לו השפעה אנטי חימצונית.  משתמשים בו לטיפול במחלת פרקינסון .

מחסורים : האוכלוסייה העכשווית של ארצות מפותחות צורכת מספיק חלבונים ואפילו יותר מדי ע"מ להבטיח שלא יהיה מחסור בחומצות אמינו. יחד עם זאת, טבעונים, חולי אנורקסיה, ספורטאים עלולים לסבול ממחסור מסוים. במקרים אלה הגוף יפרק את רקמת השריר של עצמו או לא יבנה שרירים נוספים על אף פעילות גופנית.

תופעות לוואי : עודף מטבוליטים של חלבון כמו ניטרוגן מופרשים בשתן וזה יכול להיות בעייתי לאנשים עם בעיות כליה . עודף חלבון עלול לגרום לאי ספיגת סידן ולהגביר סיכון של אוסטאופורוזיס .


מאת: ד"ר קובי עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות! לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140

יום שלישי, 5 בינואר 2016

חלבונים מי גבינה וקזאינים

חלבונים וחלבוני החלב. חלבון או בלועזית פרוטאין, מקורו מיוונית ומשמעותו ראשוני.

החלבונים הינם תרכובות אורגניות הבנויות משרשרת מקופלת של חומצות אמינו הקשורה ביניהן בקשר פפטידי.

ישנם מקורות רבים לחלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוהה, כגון: ביצים, בשר בקר,

עופות, גבינות ומוצרי חלב ניגר, דגים.

החלב ומוצרי החלב מכילים תערובת הטרוגנית של חלבונים, אנזימים,  פפטידים וכמות קטנה  של מולקולות חנקניות שאינן חלבון.

החלבונים מתחלקים לשתי פרקציות עיקריות: פרקצית הקזאינים (כ-80%

מהחלבונים) ופרקצית מי הגבינה-WHEY (כ-20%  מהחלבונים).

פרקצית חלבוני מי-הגבינה הינה הטרוגנית יותר מזו של הקזאינים וכוללת בטא-לקטוגלובולין, אלפא-לקטאלבומין, סרום  אלבומין, אימונוגלובולינים,

פרוטאזות, לקטופרין וטרנספרין.

לכל אחד מחלבונים אלו יש תכונות ייחודיות לו. לחלבוני מי הגבינה תכולה

גבוהה של חומצות אמינו מסועפות. חומצות אמינו אלה: לאוצין,  איזולאוצין, ואלין מספקות אנרגיה  זמינה לשריר בזמן מאמץ.

לעובדה זו משמעות רבה בתזונה של ספורטאים.



לחלבוני חלב ספציפיים תועלות פיסיולוגיות ביניהן הגברת ספיגת

הסידן, הורדת לחץ דם,  הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפני עששת.

 

הערך הביולוגי של חלבוני החלב הינו 91, הקזאינים 77, חלבוני מי הגבינה 104.



חלבוני מי הגבינה (WHEY) מכילים 60% חומצות אמינו הכרחיות ולכן הערך הביולוגי שלהם הוא גבוה מבין כל חלבוני המזון (לרבות הביצה).



יום שני, 28 בדצמבר 2015

תוספי תזונה צמחי מרפא לשיפור הזיכרון והריכוז

תוספי תזונה צמחי מרפא לשיפור הזיכרון והריכוז עם ד"ר עזרא יעקב. (תודות לאתר: http://diet2all.net).



בריאות הנפש והזיכרון הם תכונות קוגניטיביות חשובות ביותר לתמיכה בריאות הכללית. מזונות ותוספי תזונה (צמחי מרפא, ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו וחומצות שומן) אכן מסיועות באספקת חומרים מזינים וחומרים אחרים שמגבירים את תפקוד מוח. לדברי אוניברסיטת אוקספורד, אחד מכל שישה אנשים מעל גיל 70 חווה ליקוי קוגניטיבי. בין אלה עם ירידה קוגניטיבית, 50 אחוזים מאנשים אלה אובחנו בדימנציה או באלצהיימר בתוך חמש שנים של ירידת ערך ראשונית. לכן אנו יכולים להגן על המוח שלנו על ידי אכילת מזונות שונים או נטילת תוספי ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא ואנזימים הכרחיים.





יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

תזונה לירידה במשקל דיאטה לחיטוב השרירים

תזונה לירידה  במשקל-דיאטה לחיטוב השרירים בשיטת Diet2All של ד"ר עזרא.

(תודות לאתר: http://diet2all.net)



כל ארוחה שאתם צורכים בשיטת הדיאטה של Diet2All אמורה להיות מורכבים מחמשת מרכיבים: חֶלְבּוֹן, מזונות בעלי אינדקס הגליקמי נמוך עד בינוני, דיאטה עשירה בסִיבים, תזונה עשירה בשומנים בריאים ואיכותיים, משקאות ללא תוספת סוכרים.



המזונות שמומלצים בדיאטה כוללים: עוף, ביצה, דג, גבינת קוטג', חלב דל שומן, תפוחים, בְּרוֹקוֹלִי, כְּרוּב, גזר, סֶלֶרִי, קְוֵואקֶ, עדשים, שעועית, אורז בר ועוד...



מותר לכם כמות בלתי מוגבלת של תבלינים, כמו: סלסה, חרדל, כמו גם יכולים להיות משקאות ללא סוכר או ג'לי.



האימונים בתכנית אמורים להיות קצרים ואינטנסיבים, בהתאם לכל הנושא של התזונה. מומלץ אימונים הכוללים את שני הסוגים, אימוני סיבולת לב ריאה וכלי הדם, כמו גם אימוני כוח הכולל מגוון של תרגילים.



יום שישי, 22 במאי 2015

חומצת אמינו וחלבונים ביוכימיה

ביוכימיה - חומצת אמינו ופפטידים חלבונים

רוב החלבונים המורכבים מפולימר ליניארי בנויים מסדרה של עד 20 חומצות L-α-אמינו שונים. כל חומצות אמינו proteinogenic יש תכונות מבניות משותפות, לרבות α-פחמן שלקבוצת אמינו,

קבוצת קרבוקסיל (carboxyl), וצד שרשרת משתנה מודבקים. רק חומצת האמינו פרולין שונה מהמבנה הבסיסי הזה מכילה טבעת יוצאת דופן לקבוצת האמין N-הסוף, דבר המאלץ את מחצית אמיד CO-NH לקונפורמציה קבועה.

רשתות בצד של חומצות אמינו סטנדרטיים, יש מגוון גדול של מבנים כימיים ותכונות; לרבות ההשפעה המשולבת של כל הרשתות בצד חומצת אמינו בחלבון שסופו של דבר קובע המבנה תלת ממדית שלו והתגובה הכימית שלו.


חומצות אמינו בשרשרת פוליפפטיד מקושרות ע"י קשרים פפטידיים. ברגע שמקושר בשרשרת החלבון, חומצות אמינו בודדות נקראות שאריות, והסדרה הצמודות של פחמן, חנקן, ואטומי חמצן ידועות כמו השרשרת הראשית או עמוד השדרה חלבון.

ישנו הקשר פפטידי בשתי צורות תהודה שתורמות כמה פעמיים אג"ח אופי ולעכב סיבוב סביב הציר שלה, כך שפחמנים אלפא הם בערך באותו מישור. שתי זוויות dihedral האחרות באג"ח פפטיד לקבוע את הצורה המקומית שנטלה על עמוד השדרה החלבון.

חלבונים חלבון פוליפפטיד, ופפטיד קצרים יותר משמשים בדרך כלל בהתייחס למולקולה הביולוגית המלאה בקונפורמציה יציבה, ואילו פפטיד שמורות בדרך כלל לאוליגומרים (oligomers), פוליפפטיד יכול להתייחס לכל שרשרת ליניארית יחידה של חומצות אמינו, בדרך כלל ללא קשר לאורך, אך לעתים קרובות מרמז העדר קונפורמציה מוגדרת.
מאת דיאטה

יום שלישי, 13 בינואר 2015

אבקת חלבון הכי טובה

מספר אחת אבקת חלבון הכי טובה

אבקת חלבון הכי טובה או המומלצת ביותר היא אבקת חלבון איזולאט.

אבקת חלבון איזו 96 הינה חלבון כשר מבית חברת סופר אפקט ISO 96.
האבקה נחשבת לחלבון המומלצת ביותר! היא מכילה כ- 96% חלבון איזולאט טהור וכשרה!.

אבקת חלבון איזולט, היא חלבון מי גבינה איזולאט איכותית ביותר, המוצר הינו חדש ביותר מחברת סופר אפקט.

אבקת חלבון איזולאט מתקדמת וטעימה ביותר. - חלבון איזו 96 מגיע בטעמים שונים לבחירתכם: וניל, קרם עוגיות, בננה, ותות.

חלבון איזולאט של סופר אפקט תוכנן במטרה לתת את המענה הטוב ביותר לשיקום שריר מהיר לאחר האימון עם איזו 96 שתגיעו לאימון הבא כשרקמת השריר עברה שיקום כראוי.

חלבון האיזולאט איזו 96 של חברת סופר אפקט מתערבב בשניות, ללא גושים ומשקעים. הדבר החשוב ביותר באבקת החלבון היא נספגת בתאי השרירים במהירות וביעילות שיא, לכן מומלצת לצרוך את החלבון מיד בסיום האימון הגופני.

למה אנו זקוקים לאבקת חלבון ISO 96 ?

מדוע אנו זקוקים לאבקת חלבון איזולאט, אז להלן חלק מהסיבות: המעוניינים לפתח מסת שריר גדולה. השלמת חלבון איכותי ונקי. לצורך ירידה באחוזי השומן מבלי לצרוך שומנים וסוכרים מיותרים כמו באבקות חלבון אחרות. אדם הרוצה להימנע מסוכרים פשוטים שומן וכולסטרול מסיבות בריאותיות. בחלבון ISO 96 איכות החלבון הגבוהה ביותר שקיימת כיום.

אבקת ה- ISO 96 חלבון כשר בהשגרת רבנות ראש העין.