יום שבת, 12 באוקטובר 2013

קראטאק – שורף שומן

קראטאק – שורף שומן

קרניטין כבר שבח ביכולתה כדי לקדם את חמצון שומן; לשמר גליקוגן שריר; להפחית את רמות חומצת חלב בדם במהלך הפעילות גופנית; עליית סיבולת; מקסם ספיגת חמצן ולשפר את תפוקת כוח, אנאירובי.

אל-קרניטין 473 מ"ל – של חברת יוניברסל נוטרישן.
ערך תזונתי לך 100 סיסי 5000 מ"ג קרניטין.
מגבירה את השימוש בשומנים לצורך ייצור אנרגיה ובכך מונעת הצטברות שומנים בלב, בכבד ובשרירי השלד, מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב. יעילה גם בדיאטות הרזיה לשרפת שומנים. להפחתת טריגליצרידים ולשיפור תיפקוד השרירים.
אחראי על הפיכת שומן לאנרגיה, כך שבלעדיו לא תהיה שריפת שומנים יעילה.
קרניטין משפר ייצור אנרגיה בשרירים ובלב, מונע הצטברות של מטבוליטים רעילים של חומצות שומן, ובכך מגן מפני מחלות לב ומסייע בשיקום אחרי התקפים וניתוחי לב.
מסייע באיזון רמות הטריגליצרידים וכולסטרול בדם. חשוב במיוחד לספורטאים – משפר ייצור אנרגיה בשרירים, מקטין הצטברות חומצה לקטית בשריר, מחזק את פעילות הלב, ובצורה כזו תורם הקרניטין לשיפור הביצועים הספורטיביים.
המוצר הינו כשר – בהשגחת הרבנות הרשית פתח תקווה.
אנו מכיל: חומרים משמרים, צבעי מאכל, עמילנים וגלוטן.
ל – קרניטין נוזלי – לספיגה מקסימאלית 
חומצת אמינו חשובה העוזרת בהעברת שומן לתוך תאי השריר ומאפשרת ניצול תאי שומן בתור מקור אנרגיה. נחשב לאחד המוצרים הטובים ביותר לאלו המעוניינים להפחית את מסת השומן בגופם ולשפר את היכולת האירובית.
מספר מחקרים הוכיחו כי צריכת ל קרניטין תורמת רבות לצריכת החמצן המרבית ודוחה את הופעת העייפות במהלך האימון.
מדוע עלי לצרוך ל קרניטין ולמי הוא מיועד?
1) יעיל בתור שורף שומן – מאפשר ניצול תאי שומן בתור מקור אנרגיה
2) שיפור הכושר האירובי – תורם לצריכת החמצן ודוחה את תהליך העייפות במהלך האימון
3) מאיץ את תהליך ההתאוששות לאחר האימון על ידי הפחתת הצטברות חומצת החלב
4) המוצר נחשב לבטוח לשימוש
ל קרניטין 1000 מבית יוניברסל נוטרישן הינו ל קרניטין באיכות גבוהה ביותר המיועד לספיגה מקסימאלית.
-קרניטין נוזלי נותן אפשרות נוחה לגוף לקבל מנה הגונה של ל-קרניטין טהור. ל-קרניטין הוא חומצה אמינית המסייעת להגביר את השימוש בשומן כמקור אנרגיה. ל-קרניטין מהווה תוסף אידיאלי לאלו הרוצים להגביר את שריפת השומן בכדי להפחית במשקל או לשפר את הסיבולת האירובית.
16 Fl. Oz. Citrus Cocktail Supplement Facts
Serving Size 2 Tablespoons
Amount Per Serving % DV* Calories 24 Carbohydrates 6g 2%*
Carnitine(as L-Carnitine) 1.3g ** Carnitech Performance Blend
Caffeine 25mg **
Choline(as Bitartrate) 50mg **
Inositol 50mg **
L-Tyrosine 50mg *
* Percent Daily Values (DV) are based on a 2,000 calorie diet. ** Daily Value (DV) not established.
כתוסף קרניטין הנוזלי הטוב ביותר הזמין, CarniTech הוא מורכב תזונתית lipothermic טבעי בהיקף של USP כיתת L-קרניטין.
בתור התחלה, כל שלוש כפות של CarniTech לספק כ 2 גרם של L-קרניטין הטהור ביותר. אבל מה שעושה CarniTech עדיף על כל מוצרי קרניטין האחרים הוא שCarniTech מכיל גם עמיתים לגורמי קרניטין ייחודיים כגון גוארנה, ג'ינסנג, תה ירוק, גליצרול, וקליפת עץ ערבה. הניסוח הבלעדי ומקיף של CarniTech הופך אותו למוצר דיאטת בולט אמיתי. עד עכשיו את היתרונות של L-קרניטין ידועים היטב.
קרניטין כבר שבח ביכולתה כדי לקדם את חמצון שומן; לשמר גליקוגן שריר; להפחית את רמות חומצת חלב בדם במהלך הפעילות גופנית; עליית סיבולת; מקסם ספיגת חמצן ולשפר את תפוקת כוח, אנאירובי.
L-קרניטין משיג רבים מיתרונות אלה על ידי המתפקדים כ" מעבורת ". קרניטין יכול להעביר חומצות שומן ארוכת שרשרת של הגוף שלך (דלקי המזון הגבוהים ביותר באנרגיה) על פני קרום המיטוכונדריה (תחנת הכח של התא) לייצור אנרגיה משופרת. ללא קרניטין, שומנים לא ניתן לצרוב לאנרגיה ובמקום, מאוחסנים כשומן גוף.
בעוד קרניטין הוא היסוד, ארבעה מרכיבים מרכזיים אחרים לפצות עמודי התווך של CarniTech. גליצרול, מולקולה תלת פחם, נמצאת בשימוש על ידי ספורטאים במשך שנים כדי למנוע התייבשות. חוקרים משערים כי פונקציות גליצרול כמו סוג של "ספוג", קליטת מים בדם ושמירה עליו שם.
כאשר נוסף CarniTech, גליצרול יכול להחזיק אותך hydrated היטב להפעלות אירוביות הארוכות האלה. עם CarniTech, אתה גם מקבל 3 ממטבי צמחים נוסף. ג'ינסנג וגוארנה הם ממריצים טבעיים אשר מגבירים את רמות אנרגיה והפחתת עייפות.
ג'ינסנג המובחר שלנו כולל 25 ספונינים triterpenoid (ginsenosides) כולל Rb-1 וRg-1. ginsenosides אלה יכול גם לשפר את ספיגת חמצן, לשפר את תפקוד מוח, ולשפר את ביצועים.
גוארנה נוספת יכולה לעזור משקל מים עודף שליטה ומקסם את פוטנציאל ergogenic. גוארנה, על ידי הגדלת lipolysis, יכולה לשנות את אספקת אנרגיה אנדוגניים, ובכך משפרת את הביצועים כוללים. לבן ערבה יכולה להקל על חלק מהכאב והדלקת הקשורות בטראומה שלאחר אימון.
לבסוף, תה ירוק מכיל פוליפנולים שהנם נוגד חמצון רבים עצמה (מחקר כעת עולה כי ספורטאים נמצאים בסיכון לניזק של רדיקלים חופשיים גדול יותר מאשר לאנשים לא פעילים, ולכן הצורך בנוגדי חמצון הוא רב יותר).

קרניטין ושריפת שומנים

קרניטין ושריפת שומנים

קרניטין – תפקידה העיקרי הוא נשיאת חומצות שומן אל המיטוכונדריון המהווה את "תחנת הכוח" של התא למטרת ייצור אנרגיה. מאחר שחומצת האמינו קרניטין מסייעת בייצור אנרגיה בשרירים היא מייעלת את שריפת השומן בתאים, מקטינה את הצטברותה של חומצת החלב, מפחיתה את סימני העייפות ומחזקת את פעילות הלב. קרניטין בצורתה החופשית המעודדת ספיגה והטמעה אופטימאליות.

קרניטין הוא נגזרת של חומצת האמינו ליזין, ושמו נגזר מהעובדה שהןא בודד לראשונה בשנת 1905 מבשר (carnus). בכבד נעשית מרבית מתהליכי היצירה של חומצת האמינו קרניטין וחלק קטן יותר מתרחשים בכליות, ומאיברים אלה מגיע קרניטין ע"י מחזור הדם לרקמות שונות בגוף. באדם נוצר קרניטין מחומצות האמינו ליזין ומתיונין, במסלול בעל מספר שלבים. ליזין עוברת באופן אנזימטי מתילציה, ליצירת תוצר הביניים, כאשר 3 מולקולות מתיונין מספקות 3 שיירי מתיל לתגובה. מספר אנזימים מסייעים בתהליך, כמו גמה-בוטרובתאין הידרוקסילאז, אנזים שאינו קיים בשרירי הלב והשלד, אך מופיע בריכוז גבוה בכבד, באשכים ובכליות.

ל-קרניטין – L-Carnitine

קרניטין היא נגזרת של חומצת האמינו קרניטין, שתפקידה העיקרי הוא נשיאת חומצות שומן אל המיטוכונדריון המהווה את "תחנת הכוח" של התא למטרת ייצור אנרגיה. מאחר שחומצת האמינו ל-קרניטין מסייעת בייצור אנרגיה בשרירים היא מייעלת את שריפת השומן בתאים, מקטינה את הצטברותה של חומצת החלב, מפחיתה את סימני העייפות ומחזקת את פעילות הלב. קרניטין בצורתה החופשית (Free Form) המעודדת ספיגה והטמעה אופטימאליות, וכמו כן, חומצה פנטותנית (B5), המעורבת בשחרור אנרגיה מהתאים. תערובת סינרגיסטית זו, שניתן להשיגה בטעם לימון טבעי, היא בחירה מצוינת עבור אלו המעוניינים לבצע פעילות גופנית ולשמור על משקל תקין. למרות של-קרניטין אינה חומצת אמינו חיונית, עקב היותה מסונתזת על-ידי הגוף, מצבים מסוימים עלולים להוביל לחוסר בה. לדוגמא: מחסור תזונתי של חומצות אמינו חיוניות (במיוחד ליזין ומתיונין), מחסור תזונתי של ויטמינים ומינרלים (ברזל, B3, B6, ויטמין C) המהווים קו-פקטורים חיוניים ליצירתה ואפילו פעילות גופנית עצימה בתדירות גבוהה.
קרניטין בצורתה החופשית (FREE FORM) המעודדת ספיגה אופטימלית, וחומצה פנטוטנית (B5) המעורבת בשחרור אנרגיה מהתאים. בעבור אנשים המבצעים פעילות גופנית לשיפור הביצועים האתלטיים ולתמיכה בהתאוששות מהפעילות, כמו כן לאנשים המעוניינים לשפר את שריפת השומנים ושמור על בריאות הלב. קרניטין יכולה לסייע לשיפור ביצועים בקרב ספורטאים.  חומצה האמינית קרניטין מייעלת את קצב שריפת השומנים בגופנו, בעיקר בזמן פעילות גופנית, ומסייעת לגוף ליצור אנרגיה מרקמת השומן שלנו. קרניטין ניתן כתוסף מזון לטיפול במגוון של מצבים בריאותיים לרבות: מחלות לב, הרעלת אלפרואט,  חילוף חומרים פגום של חומצות שומן, ירידה במשקל תשישות בשל טיפולים במחלת הסרטן, עייפות,  כסיוע אירגוגני כדי לשפר את ביצועי פעילות גופני, ועבור מגוון רחב של מצבים אחרים, אך בכל המקרים הללו התוצאות הן ראשוניות ומוצעות, אינו מהווה חלק מטיפול שגרתי.
למרות של-קרניטין היא לא חומצת אמינו חיונית, ומסונתזת על-ידי הגוף, מצבים מסוימים עלולים להוביל לחוסר. לדוגמא: ספיגה לקויה, מחסור תזונתי של חומצות האמינו חיוניות (במיוחד ליזין ומתיונין), חוסר בקו-פקטרים (ברזל, B3, B6, וויטמין C), פעילות גופנית עצימה בתדירות גבוהה ותזונה בעלת אחוזי שומן גבוהים.
שימושים עיקריים בספורט:
שיפור ביצועים אתלטיים וספורטיביים
התאוששות מהירה מאימונים
שריפת שומנים טובה יותר במהלך פעילות גופנית ועידוד תהליך ההרזיה
שמירה על בריאות הלב.
לקרניטין פעולה נוגדת חמצון משמעותי, ובכך לספק השפעה מגנה מפני חמצון שומנים של קרומים פוספוליפידים ומפני סוגי סטרס חמצונים הנגרם ברמת תא שריר הלב ואנדותל. כמו כן, לקרניטין מיוחסת פעילות מגִנה על תאי עצב מוחיים, פעילות המסייעת בבלימתו של שיטיון תלוי-גיל (הידרדרות הדרגתית של תהליכים שכליים) ובריסון מחלת האלצהיימר.

מקורות מזון לקרניטין 

כמות קרניטין באומצת בקר 100g 95 mg בשר טחון 100g 94 mg בשר חזיר 100g 27.7 mg דג בקלה (Cod) 100g 5.6 mg חזה עוף 100g 3.9 mg גבינה לבנה (3% שומן) 100g 3.7 mg גלידה 100ml 3.7 mg חלב מלא 100ml 3.3 mg גבינת קוטג' 100g 1.1 mg אספרגוס 100g 0.195 mg אבוקדו בינוני 2 mg חמאת אגוזים 100g 0.083 mg לחם מחיטה מלאה 100g 0.36 mg לחם לבן 100g 0.147 mg מקרוני 100g 0.126 mg אורז (מבושל) 100g 0.0449 mg ביצים 100g 0.0121 mg מיץ תפוזים 100ml 0.0019 mg

מקורות טובים לחומצת האמינו קרניטין, הם: 

בשר בקר, עוף, דגים ומוצרי חלב הם המקורות היותר עשירים של קרניטין, בעוד שפירות וירקות דלים יחסית בקרניטין. כמויות קטנות של קרניטין נמצאות באגוזים וגרעינים של דלעת או חמניות, בקטניות כשעועית, אפונה, בירקות כארטישוק, אספרגוס, ברוקולי, שום, פטרוזיליה, ובפירות כבבנות ומשמש. כמויות קטנות של קרניטין נמצאות בדגני בוקר, תירס, שיבולת שועל, חיטה ושעורה ושמרי אפיה. דיאטה מאוזנת אמורה לספק מדי יום בין 20-200 מיליגרם קרניטין למבוגר במשקל 70 ק"ג, כאשר מבוגר בדיאטה צמחונית או טבעונית יקבל במזונו רק 1 מיליגרם קרניטין ביום.

קרניטין – מהו המינון המומלץ?

המינון המקובל של הקרניטין הינו כחצי גרם עד 2 גרם ליום, הניטלים על קיבה ריקה. את המינון המדויק ומועדי הנטילה צריך לקבוע הרופא המטפל.

בטא-הידרוקסי בטא-מתילבוטראט (HMB)

בטא-הידרוקסי בטא-מתילבוטראט (HMB)

בטא-הידרוקסי בטא-מתילבוטראט (Beta-Hydroxy Beta-Methylbutyrate) או בקיצור: HMB הינו מטבולית של חומצת האמינו לאוצין השר משתייכך לקבוצת שלושת חומצות האמינו – BCAA.  ה- HMB נוצר בגופנו כאמור מחומצת האמינו לאוצין אך יש לציין כי הוא קיים גם בכמויות קטנות במזונות העשירים בחלבונים, כגון: דגים ומוצרי חלב.  הייצור העצמי בגופנו של HMB הינו בממוצע של כ- 0.25 – 1 גר' ליום.

מדוע משתמשים ב- HMB?

אם כן מדוע משתמשים בתוסף המזון HGB? אובכן ישנן טענות לגבי כך שמטבולית זה מגביר את ייצור החלבונים בתאי שרירים וכך ישנה עלייה במסת השרירים, בדומה לסטרואידים האנאבוליים. ה- HMB מפחית את התהליכים הקטבוליים (פירוק השרירים) בתגובה לאימונים עצימים, כמו אימוני משקולות וכו'. ה- HMB מזרז "שריפת" שומן, עקב הגברת השימוש בשומנים על חשבון פחמימות.
המטבולית HMB נחשב לצורה הפעילה של חומצת האמינו לאוצין, חומצה אמינית זו יש תפקיד בוויסות מטבוליזם של חלבונים.  היות ומנגנון הפעילות המדוייק אינו ידוע, ישנה השערה שה- HMB גורם לשיפור יכולת התיקון של קרום התא ומשפר את יכולת העמידות של תאי השרירים במצבי סטרס (דחק), כמו: אימון גופני עצים (הרמת משקולות וכו').
קומץ מחקרים מצא כי שימוש במטבולית HMB השפיע על מדדים ביוכימיים המעידים על שיפור התאוששות השרירים לאחר מאמצים, כגון: CPK (קריאטין פוספו קינאז) וההורמון קורטיזול (הורמון קטבולי \ הורמון סטרס). כמו וכן נמצאה השפעה חיובית על צריכת חמצן מרבית, תפקודי ריאה וכאבי שרירים מאוחרים שחשים שעות רבות לאחר האימונים.

כיצד נוצר ה- HMB בגופנו?

כעת אסביר באופן כללי כיצד נוצר ה- HMB. ה- HMB הינו תוצר מטבולי של חומצת האמינו לאוצין. כאשר אנו אוכלים חלבון מלא החלבון מתפרק לחומצות אמינו, כאשר אחת מהן היא: לאוצין. הלאוצין נספגת במערכת העיכול – במעי הדק, ומגיעה בדרך מחזור הדם אל אחת מרקמות היעד שלה = רקמות שרירים. בתאי השרירים הלאוצין הופכת לרכיב אחר הנקרא: Alpha-Ketoisocaproate או בקיצור: KIC. האלפא-קטואיזוקפרואט ממשיך ובתהליך מטבולי הופך לשתי מולקולות עיקריות: 1. isovaleryl-CoA – שנוצר בעיקר בתוך המיטוכונדריה של התא ומהווה את רוב החומר שנוצר מלאוצין. 2. HMB- שנוצר בעיקר בציטוזול של התא ומהווה כחמישה אחוזים מהחומר שנוצר מלאוצין. כלומר, רק צריכה גדולה מאוד של לאוצין תגרום ליצירה מספקת של HMB בכמות אפקטיבי.

HMB וקריאטין – השילב המנצח!

חקרים בדקו את השילוב של HMB יחד עם קריאטין מונוהידראט, כך גילו שקיימת יעילות גבוהה יותר בפיתוח כוח, מסת שרירים והתאוששות, כאשר משלבים שני תוספי מזון אלה יחד.  כנראה שהאפקט האנאבולי (בונה שרירים) של קריאטין משתלב באופן יעיל יחד עם ההשפעה האנטי-קטבולית (מונע פירוק שרירים) של HMB.

ניוון שרירים HMB

ניוון שרירים HMB

ניוון שרירים ו- HMB: בטא הידרוקסימתיל בוטיראט Hydroxymethyl butyrate או בקיצור HMB הינו תוצר פירוק של החומצה האמינו לאוצין. ניתן למצוא את ה- HMB באופן טבעי בכמויות קטנות באשכולית, אספסת, ומוצרי חלב (גם בחלב אם).
HMB מסונתז באופן טבעי בגוף האדם. ייצור של HMB מתרחש בשריר ובכבד, והוא מעורב בסינתזה של חלבוני שרירים (כלומר בעל השפעה אנבולית=בונה שרירים). נכון לעכשיו, HMB הוא זמין באופן נרחב ותוסף פופולרי בקרב ספורטאים, ובמיוחד מפתחי גוף.
גם ניסויים קליניים דיווחו שה-HMB עשוי להיות יעיל כאשר משתמשים בו באופן אוראלי, בשילוב עם חומצות אמינו, כדי למנוע תשישות כרונית והפסד של שרירים: בחולים עם מחלת האיידס, סרטן ודלקת מפרקים שגרונית. עדויות קליניות ראשוניות ציינו שה-HMB עשוי להוריד את לחץ דם וכולסטרול. שימושים אלה נבדקו בבני אדם או בעלי חיים. בטיחות ויעילות לא תמיד הוכחו. חלק מהתנאים הללו הם בעלי פוטנציאל טוב, וצריך להיבדק ע"י איש מקצוע.
ניוון שרירים ו-HMB: היות ונמצא כי ה- HMB מפחית את הנזק לשרירי השלד עקב סטרס הפעילות הגופנית ומסייע כגורם הקצר את זמן התאוששות השרירים. תוספים המכילים HMB כבר נמצאו כיעילים בעכב פירוק השרירים ומשפרים את סינתזת חלבונים בשרירים.
יש לציין ש-HMB בשילוב עם חומצות האמינו: ארגינין וגלוטמין הוכחו כמסייעים להקטין את הנטייה לתשישות כרונית הקשורות למחלת האיידס (ירידה במשקל). ראיות עדיין אינן מספקות, לשימוש של HMB לבד בטיפול בתשישות כרונית.
במחקר ראשוני, תוספת HMB נמצאה כדי להפחית את גורמי סיכון למחל לב וכלי דם. HMB הוריד ליפופרוטאין בסך הכל ובצפיפות נמוכה (LDL), כולסטרול ולחץ דם הסיסטולי מופחת. ניסויים קליניים תוכננו היטב יש צורך לאשר את הממצאים הללו.
מבדקים שונים בחנו את השפעת ה- HMB על ביצועי פעילות גופנית הצביעו על עלייה במסת גוף רזה (פיתוח שרירים) וכוח בתגובה לתוספת מזון של HMB. מחקרים אחרים, לעומת זאת, לא תומכים בממצאים אלה. לכן נדרש מחקר נוסף.
HMB מחלת ניוון שרירים דושן, תפקוד מערכת החיסון, אי ספיקת כליות.
מבוגרים
המינון הנפוץ של תוסף המזון HMB הינו עד כשלוש גרם ליום הניתנים באופן אוראלי למשך עד כשמונה שבועות.
לתשישות (אובדן שרירים), שילוב של שלושה גרם של HMB עם 14 גרם של ארגנין ו -14 גרם של גלוטמין נלקח דרך הפה בשתי מנות יומיות מחולקות לתקופה של עד 24 שבועות.
לסיכון למחל לב וכלי דם, שלוש גרם ליום למשך עד שמונה שבועות.
לשיפור ביצועי פעילות גופנית (ספורטאים), שלוש גרם ליום לתקופה של עד תשעה שבועות.
להתאוששות פעילות גופנית, שלוש גרם ליום לתקופה של עד שישה שבועות.
ילדים (מתחת לגיל 18)
אין מינון בטוח או יעיל מוכח לתוסף המזון HMB בילדים.
HMB תופעות לוואי ואזהרות
HMB נראה בטוחה לשימוש לטווח קצר. נכון לעכשיו, נתונים לגבי ההשפעות ארוכות הטווח של שימוש ב-HMB .
HMB עלול לגרום ללחץ דם נמוך. מומלץ להיזהר בחולי נוטלי תרופות, צמחי מרפא, תוספי מזון או שלחץ דם נמוך יותר.
השתמש בזהירות באנשים עם הפרעות חיסוניות או אלה המטופלים בתרופות המשפיעות על המערכת החיסונית, כתוספת HMB יכולה לעורר את המערכת החיסונית.
הימנע באנשים עם אלרגיה ידועה או רגישות יתר ל-HMB.
HMB עלול לגרום ללחץ דם נמוך. מומלץ להיזהר בחולי נוטלי תרופות שלחץ דם נמוך יותר.
HMB יכול ליצור אינטראקציה עם תרופות המשפיעות על המערכת החיסונית, אנטי-ורליות, תרופות להורדת כולסטרול, ותרופות לירידה במשקל.

גלוטמין פיתוח גוף

גלוטמין פיתוח גוף

פיתוח גוף
פיתוח גוף
גלוטמין משמש כדלק מטבולי עיקרי לריריות המעי הדק. בדרך כלל חיידקים שמספקים פונקציה מועילה כאשר הם מתגוררים במעיים, אך אם הם עוברים פתאום דרך דופן המעי אל זרם הדם וכך אל שאר חלקי הגוף, הם עלולים לגורום לזיהום רציני. ובדיוק לנקודה זאת הגלוטמין חיוני: הגלוטמין מונע את התהליך הנ"ל מלקרות.
אך מה הקשר בין גלוטמין ופיתוח גוף וחולים? יחד עם השמירה על המעיים של חולים, חוקרים מצאו כי הגלוטמין העל השפעה המחזקת את המערכת החיסון והסדיר את שיעור מחזור החלבון בשריר (מטבוליזם השרירים).
ישנם יתרונות נוספים לגלוטמין. ממחקר שנערך לאחרונה עולה כי הגלוטמין יכול לעורר את שחרורו של הורמון גדילה, התוצאות שהושגו עם מינון נמוך יחסית של רק 2 גרם. זה חדשות טובות עבור מפתחי גוף טבעיים וחדשות אולי אפילו גדולות יותר עבור גברים מעל גיל 40, הגיל שבו רמות הורמון גדילה באופן נורמאלי נוטות להתחיל לרדת.
הפונקציות של הורמון גדילה כוללות סינתזת חלבון מואצת ומאזן חנקן חיובי. למפתחי גוף זה מיתרגם לצמיחת השרירים – פיתוח שרירים.

אבקת גלוטמין יתרונות בריאותיים

לגברים מעל גיל 40 ומפתחי גוף, הורמון גדילה יכול להיות התשובה לבריאות משופרת. מחקר אחד מצא כי אנשים מסוימים מעל 40, גופם משחרר מעט מאוד הורמון גדילה בזמן השינה, ואילו רמות הורמון הגדילה בילדים ומבוגרים צעירים יגדלו באופן משמעותי במהלך ארבע שעות הראשונות של שינה. מאז ירידה ברמות של הורמון גדילה קשורות למאגרי שומן מוגברים, ירידה בהיווצרות עצם, הירידה בזרימת דם כליות וירידה במסת גוף הרזה (לרבות רקמות השרירים), בשיטה טבעית של גירוי בפרשת הורמון גדילה לרמות הדומות לאלה שנמצאו במבוגרים צעירים בהחלט לספק יתרונות בריאותיים.

הורמון גדילה וגלוטמין

אנשים רבים מחשיבים את הורמון הגדילה כגביע הקדוש של בריאות וחיים הצעירים, היות והוא מסייע לשמור על פיתוח גוף, מראה צעיר ואחוזי שומן נמוכים. העובדה שהורמון הגדילה שורף שומן ותורם מעט לצמיחת שרירים. ככל שאנו מתבגרים, תפוקת הורמון הגדילה שלנו פוחתת באופן משמעותי וזו עוד סיבה שאנחנו מוסיפים משקל – של שומנים כל כך בקלות יתרה בהשוואה לכך שהיינו צעירים. למעשה, בגיל 40 גופנו מייצר רק כמחצית מכמות הורמון הגדילה וכימעט כלום בגיל 60-80!

כמו כן, יש לציין כי הורמון גדילה הוא עדיין יקר מאוד. וזה קל יחסית להגדיל את תפוקת הורמון הגדילה באופן טבעי. הנה איך אתה עושה את זה:

1) הורמון הגדילה ושינה – לישון. שינה טובה של לפחות 7-8 שעות בלילה, מסייעת לשיפור שני הורמונים אנאבוליים: טסטוסטרון והורמון הגדילה, כמו כן גם שיפור הרמות הנוירוטרנסמיטורים והזיכרון.
2) הורמון גדילה ופעילות גופנית אינטנסיבית. פעילות גופנית אינטנסיבית היא סוג של פעילות גופנית שמשאירה אתכם מזיעים ומתנשמים בכבדות. כפי שמתברר, אתם יכולים להגדיל באופן דרמטי את תפוקת הורמון הגדילה במשך כמה שעות לאחר אימון אינטנסיבי, אם אתה עושה את זה בדרך הנכונה.
3) הורמון הגדילה וקריאטין. חוקרים גילו כי תוספת קריאטין הגדילו את תפוקת הורמון גדילה שלאחר הצריכה גם באלה שלא עשו פעילות גופנית. עם זאת, ישנם כמה דברים שכדאי לזכור על מחקר זה: שהוא היה קטן ונסיוני עם רק 6 גברים צעירים שנחקרו. שלושה מהגברים חוו עלייה משמעותית מאוד בהורמון גדילה, אך שלושה האחרים הרבה פחות. אז זה הרבה תלוי בפיזיולוגיה של פרט וגורמים אחרים. עם זאת, ממצא מסקרן.

4) פיתוח גוף וארגינין = הורמון גדילה. מנות גדולות, אומרים 7-9 גרם ליום, מגבירות את רמות הורמון גדילה באופן משמעותי.
5) פיתוח גוף וגלוטמין = הורמון גדילה. מחקרים הראו כי גלוטמין ואפילו ברמות נמוכות של 2 גרם ליום יכולים להגדיל את תפוקת הורמון גדילה. זהירות: יתכן כי הצריכה מוגברת של גלוטמין יכולה להעלות את רמות הגוף של גלוטמט, שהוא Excitoxin (הורג נוירונים). יתר על כן, גלוטמין משמש את תאים סרטניים לדלק ולכן באופן תיאורטי בלבד – גלוטמין יכול להיות מעט מוטגניות.
6) פיתוח גוף ואינסולין = ירידה ברומון הגדילה. אינסולין מתואם באופן אנטגוניסטי עם הורמון גדילה. במילים אחרות, יותר אינסולין המצוי במערכת שלך, פחות הורמון הגדילה שאתה צפוי לקבל. המצב בעמיד לאינסולין, שבו רמות האינסולין יישארו תמיד גבוהות, של סינדרום מטבולי. מסיבה זו, להיות זהיר וכדי לא לאכול ארוחה עשירה בפחמימות-סוכרם לפני השינה כי הלילה הוא הפריים טיים לשחרור הורמון גדילה.
7) פיתוח גוף והצחוק = הורמון גדילה. נראה שהורמון גדילה עשוי להיות רגיש מאוד להומור. במחקר שראשיתה בשנתי השמונים, נבדקים צפו בגידול של כ- 87% בממוצע ברמות הורמון הגדילה רק מהציפייה לתכנית הומוריסטית. הצחוק קצת עובר דרך ארוכה כמו שאומרים.
מחקר בסוף השינה 2009 הראה כי תרופה דמוית gherlin נקראת הורמון גדילה מגבירה-477 ח"כ באופן משמעותי לרמות של "מבוגרים צעירים בריאים". תקשורת הבריאות וכינתה את מעיין הנעורים – ימים יגידו. תופעות לוואי נראות מתונות יחסית.

גלוטמין Glutamine by kobiezra

ארגינין קובי עזרא Arginine

ארגינין הינה חיונית לייצור החלבונים. ארגינין עוברת את המחסום שבין דם למוח (BBB), הארגינין מקדמת לתחמוצת חנקן, האחראי על הפרשת הורמונים, כגון: הורמון גדילה, גלוקגון ואינסולין. מסייעת בריפוי פצעים ולהפריש עודפי אמוניה מהגוף, ממריצה את תפקוד מערכת החיסון, ומקדמת להפרשת מספר הורמונים, לרבות גלוקגון, אינסולין, והורמון גדילה.

ארגינין הינה חומצת אמינו שעשויה להיווצר ע"י גופנו, מה שהופך אותת לבלתי חיונית. אך נוכחות הארגינין בדיאטה, עשויה לשפר את סינתזת (יצירת) החלבונים אופטימאלית. הארגינין חיונית במחזור חילוף החומרים שמוביל לאוריאה המופרש בשתן.

השפעת ארגינין מגבירה את הפרשת הורמון גדילה, על כן ספורטאים ובעיקר מפתחי גוף המעוניינים בתופעה זאת משתמשים בארגינין. 

במחקר מבוקר, אשר נתן ארגינין ואורניטין (500 מ"ג מכל חומצת אמינו, פעמיים ביום, חמש פעמים בשבוע) ושולבו עם אימוני משקולות (אנאירוביים), נצפתה ירידה מרובה יותר באחוזי השומן בגוף התגובה נוצרה כעבור חמישה שבועות, כאשר את אותו התרגיל היה משולב עם פלצבו. 

יש לציין כי ארגינין עובד טוב יותר עם אורניטין (ornithine) בסינתזת הורמון גדילה.



ארגינין מגביר את הסינתזת החלבונים, לכן, ארגינין עשויה לסייעה לאנשים עם ספירת תאים מנוכה. כמו למשל: ישנם מחקרים מסוימים אשר מצאו כי גברים עם ספירת תאי זרע נמוכה צפו בעלייה במספר תאי הזרע כשהם נטלו תוספת של חומצת האמינו ארגינין.

ארגינין היא מקדמת לתחמוצת חנקן (Nitric Oxide), שהגוף משתמש בו בכדי לשמור על כלי דם מורחבים, דבר זה מסייע ומאפשר ללב לקבל יותר הספקת דם וחמצן כמו גן גם לאיבר המין. לכן חוקרים החלו להשתמש בארגינין עם אנשים הסובלים מתעוקת חזה (אנגינה פקטוריס) ואי ספיקת לב.

מראיות ראשוניות עולה כי הארגינין עשויה לעזור בווסת רמות כולסטרול בדם. ארגינין עשויה לפעול כמדללת דם טבעית ע"י הפחתת הצטברות טסיות דם – טרומבוס.

לרוב, גופנו מייצר מספיק ארגנין, גם כאשר היא חסרה בתזונה ובדיאטה שלנו. עם זאת, בתקופות של מצבי מתח (לרבות זיהומים, כוויות, ופציעות), גופנו לא מסוגל לשמור על דרישות מוגברות.

אנשים הסובלים ממחלת כליות או כבד צריכים להתייעץ ברופא שלהם לפני שהם נוטלים ארגינין. 

חלק מהרופאים מאמינים שאנשים הנגועים בהרפס (או בלשון העם פצעי קור או הרפס גניטלי) אסור לקחת תוספי ארגינין, בשל האפשרות שארגינין עלולה לעורר את שכפול הנגיף. 

ארגינין במזון

מקורות במזון לחומצת האמינו ארגינין: מוצרי חלב, בשר ועופות, דגים הם מקורות טובים לארגינין. אגוזים ושוקולד מכילים גם כמויות משמעותיות של ארגינין. שעועית, שמרי הבירה, סובין אורז חום, חרובים, ביצים, קטניות,, אגוזים, שיבולת שועל, פופקורן, צימוקים, פירות ים, זרעים, שומשום, סויה, גרעיני חמניות, גבינה, דגנים מלאים.


למי אסור ארגינין 

אסור לקחת תוסף של ארגינין במצב של לחץ דם גבוה, בהתקפה ויראלית של הרפס, בסכיזופרניה.




אלנין Alanine

אלנין Alanine

אלנין חיונית לייצור חלבונים, לתפקוד תקין של מערכת העצבים המרכזית ומסייעת לשליחים עצביים (נוירוטרנסמיטורים). האלנין הינה מקור חשוב לאנרגיה ברקמות השרירים, המוח ומערכת עצבים מרכזית,  מחזקת את מערכת החיסון ע"י ייצורת נוגדנים, מסייעת במטבוליזם (חילוף חומרים) של סוכרים וחומצות אורגניות.

אלנין הינה חומצת אמינו חיונית לגופנו לשם בניית החלבונים. אלנין מצויה בנוזל ערמונית (בלוטת הפרוסטטה), האלנין עשויה לשחק תפקיד חשוב בתמיכה לבריאות בלוטת הערמונית. מחקר אחד, שכלל כארבעים וחמישה גברים עם היפרפלזיה שפירה של הערמונית (גדילת יתר של בלוטת הערמונית), נמצא שמתן של  780 מ"ג מחומצת האמינו אלנין כל יום במשך כשבועיים ולאחר מכן ירידה במינון לכ- 390 מ"ג לחודשים וחצי, בשילוב עם כמויות זהות של חומצות אמינו גליצין וחומצה גלוטמית, כך נצפה שהתסמינים פחתו: ההיפרפלזיה בבלוטת הערמונית השתפרה, אך יש לציין כי עבודה זו אושרה באופן תחושתו הסובייקטיבית של המטופלים.
חומצת האמינו אלנין אינה יכולה להיות מסונתזת בגופנו, מה שהופך אותה לחיונית. לכן נוכחותה בדיאטה, עשויה להקל על סינתזת חלבון אופטימלית. אלנין הינה מרכיבה עיקרית של חלבונים, שבו שרשרת צד המתיל משחקת תפקיד מילוי מקום, בדרך כלל בתוך האזורים הפנימיים. אלנין יכולה להעביר קבוצת אמינו ולהפוך לפירובט (פירובט הוא תוצר קצה של שרשרת הגליקוליזה, כאשר הסוכר גלוקוז מתפרק בתהליך גליקוליזה). הפירובט עשוי להישרף לאנרגיה או להיות מומר לשומן, גלוקוז או גליקוגן.
השימוש באלנין אינו כולל תופעות לוואי עבור הרוב המכריע של אנשים אשר נוטלים אותו. עם זאת, חשוב לציין כי אנשים הסובלים מחלת כליות או כבד לא צריכים לצרוך הצריכה גבוהה של חומצות אמינו ללא התייעצות עם איש מקצוע רפואי.
כמו עם חומצות אמינו אחרות, מקורות מצוינים של אלנין כוללים בשר ומוצרי חלב, עוף, דגים וביצים. ישנם מספר מזונות צמחיים העשירים בחלבונים אשר מספקים גם אלאנין.
מקורות במזון לחומצת האמינו אלנין: שעועית, שמרי בירה, סובין אורז חום, חלבון חלב – קזאין, תירס, מוצרי חלב, ביצים, דגים, ג'לטין, לקטואלבומין (lactalbumin), קטניות, בשרים, אגוזים, מאכלי ים, זרעים, סויה, מי גבינה, ודגנים המלאים.