יום שבת, 26 באפריל 2014

קרניטין Carnitine

קרניטין Carnitine 


מהיא חומצת האמינו קרניטין (Carnitine)?

קרניטין היא חומצה אמינית שתפקידה העיקרי בגוף העברת חומצות שומן ארוכות שרשרת למיטוכונדריה "תחנת הכוח" של התא (הוא אברון המצוי בציטופלזמה של כמעט כל התאים האיקריוטיים. מיטוכונדריה, המכונה בכתבי מדע פופולרי תחנת הכוח של התא, מתרחשים שני תהליכים ביוכימיים חשובים: מעגל קרבס וזרחון חמצוני. שני תהליכים אלו, יחד עם תהליך הגליקוליזה שמתרחש בציטופלסמה, מהווים את תהליך הנשימה התאית, שבאמצעותו מפיקים אנרגיה כל הייצורים האירוביים. האנרגיה המשתחררת עם פירוק התרכובות משמשת ליצור הנוקלאוטיד ATP) למטרת ייצור אנרגיה.

לקרניטין שני מקורות: ייצור עצמי ומהדיאטה

לחומצת אמינו קרניטין שני מקורות: אנדוגניים (ייצור עצמי) של הגוף ואקסוגניים (חיצוניים) מן המזון.
כ- 75% מכמות הקרניטין היומית מגיעים ישירות מהמזון וכ- 25% מיוצרים ע"י גופנו. המקור האנדוגני כרוך בתהליך בו הופך הגוף שתי חומצות אמיניות חיוניות: ליזין ומתיונין - לקרניטין.


ייצור אנדוגני של קרניטין

המקור האנדוגני כרוך בתהליך בו הופך הגוף שתי חומצות אמיניות חיוניות: ליזין ומתיונין - לקרניטין. התהליך המטבולי מתרחש בכבד ובכליות. כמו כן נחוצים ומשתתפים בתהליך גם ויטמינים ומינרלים שונים, כגון: ויטמין B3, ויטמין B6, ויטמין C והמינרל ברזל.

כמה קרניטין גופנו מייצר?

אדם מייצר בממוצע 0.16-0.48 מ"ג קרניטין ללכל קילו ממשקל גופו ביממה. נתון חשוב זה מסביר: מדוע אלה
שתזונתם אינה תקינה חשים חסרי אנרגיות ועייפות.

כמה קרניטין אנו מקבלים במזון?

המקור האקסוגני (חיצוני)  לקרניטין הינו המזון!!! חומצת האמינו קרניטין מצוייה במזונות ובעיקר אלה שמקורם בעולם החי ובעיקר בבשר אדום (50-120 מ"ג ב- 100גרם), כמו כן, בעופות, בדגים, ובמוצרי חלב (כ- 1.6-6.4 מ"ג בכל 100 גרם מזון).
לעומת זאת בעולם הצומח ישנם ריכוזים נמוכים יותר של קרניטין. למשל, הטמפה (הינו סויה שעבר תהליך תסיסה), אבוקדו ועוד מכילים קרניטין, אך כאמור ברמות נמוכות יותר מעולם החי.


היכן מצוייה קרניטין בגופנו?

קרניטין מצוייה בכל רקמות הגוף אך מרוכזת בעיקר בשרירי השלד (כ- 97%), מכאן ניתן להבין את חשיבותה הרבה של הקרניטין לפעילות מערכת השרירים.

אך יש לציין כי הקרניטין מופרשת מגופנו במהירות רבה יחסית. לכן משמעות הדבר: שכדאי לנו לצרוך ולקבל אספקת קרניטין בקביעות. ומה גם שחסר בקרניטין יגרום לנו לנצל יותר אנרגיה ממקורות אחרים (בעיקר פחמימות), כתוצאה מכך להיווצרותם של תוצרים לא רצויים (כמו חומצה לקטית בשרירים) חומצת החלב נוצרת בשרירים של גוף האדם בעת ביצוע פעילות גופנית מאומצת וממושכת. ומעבר לכך, השומן מצטבר, רמותיו עולות והסיכון לפתח רמות שומנים גבוהות בדם, כבד
שומני, השמנה ובעיות נוספות הנובעות מחסר באנרגיה מצד אחד ועודף שומן מהצד השני, הולך וגובר.

אינו שימושים בחומצת האמינו קרניטין?

1. שיפור בכושר האירובי (סבולת אירובית והספק אירובי).
2. דחיית הופעתה של תחושת עייפות במהלך פעילות גופנית.
3. טיפול משולב (תזונה ופעילות גופנית) בבעיית עודף משקל.
4. האצת ההתאוששות שבעקבות פעילות גופנית.

מחקרים קליניים הראו כי נטילת תוסף ל-קרניטין עשוייה לתרום לשיפור איכות ביצוע מאמץ גופני, הן בקרב ספורטאים הישגיים והן בחובבנים.
צריכת החמצן המרבית היא המדד לכושרו האירובי של האדם. מספר מחקרים מצאו שנטילת קרניטין תרמה לשיפור צריכת החמצן המרבית (VO2max) בקרב "לוחמי סוף שבוע" ומתאמני סבולת כאחד.
השלמה של התוסף קרניטין דוחה את מועד הופעתה של עייפות במהלך פעילות גופנית. ברור כי עייפות המתפתחת במהלך פעילות גופנית מהווה גורם משמעותי בירידה ביכולת הביצוע הגופני.
שתי הסיבות העיקריות להופעת עייפות במהלך פעילות גופנית הן הצטברותה של חומצת-חלב ודלדול מאגרי הגליקוגן (רב-סוכר המצוי בשרירי השלד ובכבד). מחקרים קליניים, בהם השתתפו ספורטאים מאומנים במידה מתונה וספורטאים מאומנים היטב, הראו כי נטילת קרניטין עשוייה להפחית הצטברותה של חומצת-חלב.
החוקרים ציינו גם כי נטילת ל-קרניטין מגבירה את ניצול השומן במהלך הפעילות הגופנית ובכך "נחסך" השימוש בגליקוגן. פועל יוצא של תהליך זה הוא, כאמור, דחייה במועד הופעת העייפות וכתוצאה מכך שיפור באיכות הביצוע הגופני.
נטילת תוסף ל-קרניטין לפני ביצוע מאמצים עצימים עשוייה להפחית משמעותית את כאבי השרירים המופיעים בעקבות פעילות גופנית וכן להקטין את מידת הנזק הנגרם לשריר לאחר אימון. מכאן שהיא מסייעת בתהליך ההתאוששות שלאחר ביצוע פעילות גופנית.
פעילות גופנית גורמת להגברת האיבוד של ל-קרניטין דרך השתן וכתוצאה מכך לירידה בריכוזה בדם. נטילת קרניטין תמנע את ירידת ריכוזו בדם ובכך לא יוגבל אפיק הפקת האנרגיה ממקור של שומן.


קרניטין חומצת אמינו by kobiezra

קרניטין ושריפת שומנים

תפקיד הקרניטין במטבוליזם של שומן, נטילת תוסף ל-קרניטין עשוייה לסייע בצמצום רקמת השומן בגוף בתנאי שנטילת התוסף מלווה בהקפדה על תזונה נכונה ובביצוע פעילות גופנית, על-פי תוכנית אימונים המותאמת ליכולתו של האדם.

חומצות שומן ארוכות שרשרת עוברות מטבוליזם בתוך המיטוכונדריה שבתאים למטרת ייצור אנרגיה. ל-קרניטין חיונית לתהליך זה היות וחומצות השומן אינן יכולות לחדור את ממברנת המיטוכונדריה בלעדיה. לאחר שחומצות השומן עברו מטבוליזם במיטוכונדריה ונוצרה אנרגיה (ATP), שוב נדרשת ל-קרניטין (בצורת אציל-ל-קרניטין acyl-carnitine) לשם ניוד תוצרי הפסולת אל מחוץ למיטוכונדריה.

יום שני, 21 באפריל 2014

דיאטה אישית ותזונה נכונה




דיאטה אישית ותזונה נכונה: האם יש דרך לצאת מארוחת החג בשלום?
חישוב זריז של ארוחת חג הפסח מהמצות והברכות, דרך ארבע כוסות היין, המנות המיוחדות של כל המשפחה ולסיום העוגות והמתוקים. מביא אותנו בקלות לכ־3,500 עד 4,000 קלוריות עודפות.

יום רביעי, 2 באפריל 2014

חומצות אמינו

חומצות אמינו

חומצות אמינו חשובים מבחינה ביולוגית תרכובות אורגניות מורכבות אמין (-NH2) וחומצה קרבוקסילית (-COOH) קבוצות פונקציונליות, יחד עם צד-שרשרת ספציפי על כל חומצת אמינו.

המרכיבים העיקריים של חומצת אמינו הם פחמן, מימן, חמצן, חנקן, למרות רכיבים אחרים ניתן למצוא את הצד-השרשראות של חומצות אמינו מסוימות. כ-500 חומצות אמינו, יכולים להיות מסווגים בדרכים רבות.

הם יכולים להיות מסווגים לפי המיקומים מבני קבוצות פונקציונליות הליבה כמו אלפא (α-), -בטא (β-), גמא-(γ-) או דלתא-(אלפא-) חומצות אמינו; לקטגוריות אחרות מתייחסות קוטביות, רמת החומציות וסוג צד-שרשרת קבוצה (אליפטיות, acyclic, ארומטי, המכיל הידרוקסיל או גופרית, וכו ').

חלבונים, חומצות אמינו מהווים את הרכיב השני בגודלו (מים הוא הגדול ביותר) של שרירי האדם, תאים אחרים tissues.2 מחוץ חלבונים, חומצות אמינו לבצע תפקידים חיוניים בתהליכים כגון: נוירוטרנסמיטרים, ביוסינטזה.

חומצות אמינו שיש גם את אמין וגם הקבוצות חומצה קרבוקסילית המצורפת את הראשון (אלפא-) אטום פחמן יש חשיבות מיוחדת בביוכימיה. הם ידועים בתור 2-, אלפא או חומצות אמינו α (גנרי נוסחת H2NCHRCOOH ב cases3 רוב כאשר R הוא מתמיר אורגני המכונה שרשרת הצד); 4 לעיתים קרובות חומצת אמינו ביותר המונח משמש כדי להפנות אותם במיוחד. הם כוללים את 23 proteinogenic (חלבון-בניין) חומצות אמינו, 567 המשלבים לתוך פפטיד שרשראות פוליפפטידים.

היסטוריית חומצות אמינו

חומצות האמינו כמה את הראשון התגלו בתחילת המאה ה-19. בשנת 1806, כימאים הצרפתי לואי-ניקולאס Vauquelin, ז'אן פייר Robiquet מבודדים תרכובת אספרגוס שקוראים לאחר מכן אספרגין, חומצת אמינו הראשונה ביותר להיות discovered.2021 ציסטין התגלה בשנת 1810, אמנם שלה מונומר, ציסטאין, מתגלה עד 1884. גליצין ולאוצין התגלו תוך שימוש 1820. של חומצת אמינו ביותר המונח בשפה האנגלית של חלבונים 1898. נמצאו להניב חומצות אמינו לאחר עיכול אנזימטי או הידרוליזה חומצה. ב- 1902, אמיל פישר ו פרנץ הציע כי החלבונים הם התוצאה של היווצרות קשרים בין קבוצת אמינו של חומצה אמינית אחת עם הקרבוקסיל של אחר, בתוך מבנה ליניארי פישר הזה הנקרא peptide.

יום שבת, 12 באוקטובר 2013

אבקות חלבון סויה

אבקות חלבון סויה איזולאט

אבקת חלבון סויה מפולי הסויה להשלמת תצרוכת החלבון היומית לספורטאים מקצועיים וחובבים כאחד. מקור מצוין לגלוטמין, פתרון מצוין לאנשים הרגישים לחלבוני חלב.  המוצר הינו כשר – בהשגחת הרבנות הרשית פתח תקווה.

אבקות חלבון סויה איזולאט:
אבקת חלבון סויה מופקת מפולי סויה, ומשמשת להשלמת תצרוכת החלבון היומית לספורטאים מקצועיים וחובבים כאחד. מקור מצוין לגלוטמין, פתרון מצוין לאנשים הרגישים לחלבוני חלב.
חשוב לציין כי אבקות חלבון סויה לרוב אינן מכילות חומרים משמרים, שומן רווי ולקטוז (סוכרת החלב), צבעי מאכל, עמילנים וגלוטן.
ההמלצה לצריכת חלבון סויה מבוססת ממוצרי סויה לשם מניעת מחלות לב?
ההשפעה של סויה על שומני הדם נצפתה כבר ב- 1908! אך הקהילה המדעית לא התייחסה במשך עשרות שנים לממצאי מחקרים שהראו שצריכת סויה מפחיתה את שומני הדם.
בשנים האחרונות התפרסמו מאות מחקרים, אשר הוכיחו כי צריכה של סויה מורידה את רמת הכולסטרול בדם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.
מנהל המזון והתרופות האמריקאי היה הראשון לאשר את ההמלצה ואחריו משרדי בריאות בארצות אירופיות.
חלבון מפולי סויה. להשלמת תצרוכת החלבון היומית לספורטאים מקצועיים וחובבים כאחד. מקור מצוין לגלוטמין, פתרון מצוין לאנשים הרגישים לחלבוני חלב.

נימצא אודות חלבון הסויה אשר מכיל נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) המצויים בו, כמו: האיזופלבון (ISOFLAVONE) השר מסייעים בחסימת ההורמון הקשור להתפתחות מחלת הסרטן הפרוסטטה (ערמונית=PROSTATE), ובחסימת ההורמון הקשור באופן ישיר להקרחה – ההורמון נקרא: דיהידרוטסטוסטרון, או בקיצור DHT. כמו כן, נימצא שחלבון הסויה משפר את פעילות הכליות אצל אנשים הסובלים מסוכרת מבוגרים (סוכרת מסוג 2) כך הכליות יכלו לספוג ולעבד את החלבון בצורה טובה ויעילה יותר.
אבקת חלבון סויה Soy Protein
הינה לרוב פורמולה צמחית ללא רכיבים שמקורם בעולם החי. אבקת חלבון סויה מספקת חלבון איכותי אשר מכיל את כל חומצות האמינו, חלבון הסויה חיוני בעיקר לצמחוניים ולרגישים לסוכרת החלב (לקטוז). אבקת חלבון סויה 100% לרוב אינה מכילה כלל כולסטרול היות ומקור החלבון מעולם הצומח, וכמו כן, הבקת חלבון אינה מכילה לקטוז (סוכר החלב) אשר מצוי לרוב במוצרי חלב. אבקת חלבון סויה ידוע כמקור מצוין לחומצת האמינו גלוטמין. חומצת אמינו זאת  מהווה כ- 60 אחוזים מכלל מאגר חומצות האמינו המצויות ברקמות השרירים. אבקת חלבון הסויה הינה הפתרון לאנשים הרגישים ואלרגיות לחלבונים שמקורים בעולם החי כמו: חלבון ביצים, חלבון החלב וכו', לחלבון סויה מעלות בריאותיות רבות, כגון: שמירה על מערכת הקרדיווסקולארית, מערכת הכליות וכו'…
10 עובדות על סויה
1. פולי הסויה נראים כמו קטניות אחרות, ומקום הולדתם הוא בסין. עד שנות ה-50, סין היתה המגדלת העיקרית של הסויה, אך מאז, ארה'ב אוחזת ב-50% מהיצור העולמי.
2. מפולי הסויה מייצרים מגוון של מוצרים: טופו, חלב סויה, מיסו, טמפה, רוטב סויה ועוד. בחלב הסויה משתמשים כחלב ניגר, עם קפה, עם דגני בוקר, לבישול ולאפייה.
3. ניתן להכין מיונז מחלב סויה, כשהיתרון הגדול טמון בכך שהוא לא מכיל ביצים וכולסטרול, והנו בעל ערכים בריאותיים רבים. במרקמו ובטעמו הוא דומה למיונז הרגיל.
4. לסויה יתרונות תזונתיים ייחודים, המבדילים אותה מיתר הקטניות. הסויה הינה קטניה העשירה ביותר בחלבון מושלם, שערכו הביולוגי הוא הגבוה ביותר בהשוואה לחלבונים צמחיים אחרים.
5. הסויה מהווה מקור עשיר למינרלים, כמו: סידן, מגנזיום וברזל וויטמינים מקבוצה B.
6. שמן הסויה עשיר בחומצות שומן 'טובות' – הרב בלתי רוויות.
7. הסויה מכילה חומרים הנקראים פיטוסטרולים, אשר מסייעים להקטנת ספיגת הכולסטרול מהמזון בגופנו.
8. לצריכת מוצרי מזון המבוססים על סויה תכונות רפואיות כגון: מניעת מחלות לב, סרטן ואוסטיאופרוזיס.
9. הישראלי צורך בממוצע 1 ליטר לשנה, הקנדי- 2 ליטר, הבלגי- 1.6 ליטר והאוסטרלי- 3.5 ליטר.
10. המהפכה בתחום הסויה שהובילה לגידול התחום התחילה באוקטובר 1999, כאשר משרד המזון והתרופות (FDA) בארה'ב הכריז על סויה כמפחיתה סיכון למחלות לב. צריכה של 25 גרם של חלבון סויה ביום (לפחות) עשויה לסייע לירידה משמעותית של רמת הכולסטרול בדם.
אבקת חלבון סויה: מהם היתרונות והחסרונות של אבקת חלבון סויה.
אבקת חלבון מתקדמת המשלבת את הרכיבים האיכותיים ביותר. לאבקת סויה – SOY מספר תכונות המציבות אותה ברמה הגבוהה ביותר: טעם ומרכם מעולים, אחוז חלבון גבוה,  BCAA וגלוטמין בכל מנת הגשה. האבקה מתמוססת בקלות ומכילה פרופיל חומצות אמינו המתאים לספורטאים ולאנשים המעוניינים להעשיר את התפריט בחלבון איכותי. ללא אבקת חלבון סויה הוא המוצר הטוב ביותר למעוניינים לעלות או לשמור את מסת השריר בגופם, להשתפר בכוח ובקצב התאוששות ולקבל את התוצאות הרצויות בהקדם המרבי. אבקת חלבון על בסיס סויה חלבון מפולי סויה. להשלמת תצרוכת החלבון היומית לספורטאים מקצועיים וחובבים כאחד. מקור מצוין לגלוטמין, פתרון מצוין לאנשים הרגישים לחלבוני חלב. אבקות חלבונים
למפתחי גוף עם חילוף חומרים איטי כדאי לשים לב לעובדה הבאה: הוכח שחלבון סויה מגביר את ההפרשות ההורמנליות של בלוטת התריס (דבר המוביל ברוב המקרים להאצת חילוף החומרים). למרות שלסוגים שונים של חלבונים יש השפעה על בלוטת התריס, נמצא שלסויה יש השפעה מיוחדת עליה, ובנוסף היא יכולה לגרום לשחרור מוגבר של ההורמן T4 (הורמון שמשפיע על חילוף החומרים בגוף). ההורמון הזה מופרש ברמה מצומצמת בזמן דיאטה אבל כל הדברים הללו עדיין אינם בטוחים ועדיין נחקרים.
ישנה אפשרות שחלבון סויה איזולט יעלה את רמת הכולסטרול הרע. זה נובע מכך שהיצרן מסיר ממנו את התרכובות האסטרוגניות אשר יש להן השפעה על הורדת רמת הכולסטרול הרע. למרות זאת, לסויה יש דרכים אחרות להוריד את רמת הכולסטרול בגוף האדם(סאפונין, איזופלאבון, סיבים תזונתים ועוד). מחקרים אחרונים מראים שסויה יכולה לצמצם את האפשרות ואפילו לדחות סוגים שונים של סרטן!

אבקת חלבון מי גבינה

אבקת חלבון מי גבינה

החלבון הנ"ל הינו נוסחה מחודשת – אבקת חלבון מי גבינה טהורים של חברת סופר ניוטרישן, ללא תוספת סוכר. החלבון מהווה רכיב מרכזי ברקמות הגוף בכלל וברקמת השריר בפרט. מאחר שתהליך האימון הוא תהליך קטבולי [הרסני] בראשיתו, מן הראוי לצרוך כמות נאותה של חלבון בכדי לאפשר תהליכי שיקום ובניה מחדש של רקמות שניזוקו במהלך האימון.

חדש באריזת חיסכון ! גם כשר, גם חלב ישראל גם ענק ובכי חשוב הכי משתלם!!!
החלבון הנ"ל הינו נוסחה מחודשת – אבקת חלבון מי גבינה טהורים של חברת סופר ניוטרישן, ללא תוספת סוכר. החלבון מהווה רכיב מרכזי ברקמות הגוף בכלל וברקמת השריר בפרט. מאחר שתהליך האימון הוא תהליך קטבולי [הרסני] בראשיתו, מן הראוי לצרוך כמות נאותה של חלבון בכדי לאפשר תהליכי שיקום ובניה מחדש של רקמות שניזוקו במהלך האימון.
אספקה לקויה של חלבון לאחר ביצוע מאמץ גופני תפגע ביעילות תהליכי הבנייה ותקטין את מהירות ההתאוששות שלאחר האימון. העיתוי של צריכת אבקת חלבון חשוב ביותר כיוון שלאחר אימון הגירוי לסינטזה של אנזימים של בניית השריר מצוי בשיא, כאשר זמינות החלבון נמצאת בשפל. בשלב זה נפתח חלון אנזימטי המאפשר בנייה גדולה יותר של חלבון ומאגרי גליקוגן תוך שריריים.
אספקת חלבון בצורת אבקה [עיכול מהיר] תגרום להכנסה מירבית של חומצות אמיניות לתאים וכמובן להתאוששות מהירה יותר.
המקור הטוב ביותר ל- BCAA הוא חלבון מי גבינה שסונן ובודד על-פי התהליכים לעיל (הוצאת השומן והלקטוז ובכך עולה הריכוז היחסי של BCAA). חומצות אמיניות מסועפות שרשרת (BCAA) לחלבון מי הגבינה עשויים להיות כמה יתרונות:
הן בעלות אפקט המגן מפני הרס שרירי במאמצים ממושכים. הן חיוניות לתהליכי שיקום השריר לאחר אימוני כוח. הן גורמות לדיכוי תחושת עייפות המרכזית במאמצים ממושכים.
מלאי חלבון לשרירם: השרירים לא יכולים להתקיים ללא חלבון. משפט זה אינו מוגזם אלא עובדה! יתכן והתפלאתם פעם מאנשים שמראה גופם משתנה מיום ליום. התחלתם להתאמן יותר, ולמרות שאתם באים לפני אותם האנשים לחדר כושר והולכים הרבה אחריהם, השרירים שלכם לא השתנו בכלל. נסו לשאול את האנשים האלה מה הם אוכלים – הסוד המשותף שלהם הוא קליטת חלבונים יומית קבועה.
אתה חייב לאכל חלבון על מנת לגדול: ספורטאים מנוסים מודעים לצורך במנת חלבון יומית קבוע. אתם יכולים לקבל חלבון מהאוכל, אך הדבר יקר למדי ולא תמיד אפשרי בכמויות המספיקות לצורך התקדמות. אבקת סופר ווי 100% מספקת לכם את כמות החלבון הנדרשת ללא מאמץ ובמחיר אטרקטיבי ביותר!
המוצר הינו כשר (שמקורו בחלב ישראל) – בהשגחת הרבנות הראשית פתח תקווה.אנו מכיל: חומרים משמרים, צבעי מאכל, עמילנים וגלוטן.
חלבון ווי סופר (WHEY Super)
הינו חלבון שמיוצר בנוסחה מחודשת, של חלבון מי גבינה טהורים העוברים תהליך סינון קפדני על מנת לא להוסיף חומרים משמרים ,צבעי מאכל ,סוכרים למיניהם. לכן הוא מתאים בתקופת של דיאטה.
כפי שידוע, מחקרים הוכיחו כי החלבון משחק תפקיד חשוב מאוד בגופנו.ביחוד לספורטאים וכל אדם המנסה להעלות במסת השריר החלבון מהווה רכיב מרכזי ברקמות הגוף בכלל וברקמת השריר בפרט. מאחר שתהליך האימון הוא תהליך קטבולי [הרסני] בראשיתו, מן הראוי לצרוך לפחות 2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופכם, בכדי לאפשר תהליכי שיקום ובניה מחדש של רקמות שניזוקו במהלך האימון. אספקה לקויה של חלבון לאחר ביצוע מאמץ גופני תפגע ביעילות תהליכי הבנייה ותקטין את מהירות ההתאוששות שלאחר האימון.
העיתוי של צריכת אבקת חלבון חשובה ביותר!!!
הסיבה לכך היא שכאשר זמינות החלבון נמצאת בשפל, לאחר האימון, הגירוי לסינתזה של אנזימים של בניית השריר מצוי בשיא. בשלב זה נפתח חלון אנזימטי המאפשר בנייה גדולה יותר של מסת שריר והובלת החלבון והגליקוגן אל המאגרים התוך שריריים.
אספקת חלבון בצורת אבקה [עיכול מהיר] תגרום להכנסה מיריבת של חומצות אמיניות לתאים וכמובן להתאוששות מהירה יותר. יתרון עצום זה יכול לעזור לרבים להגביר את עצימות אימוניהם ולהשיג תוצאות טובות אפילו יותר ממה שהיו רגילים.חלבון מי הגבינה מתאים גם בתקופת החיטוב תודות לתכולת השומנים והפחמימות הנמוכה שבו, יכול החלבון לסייע לשמירה על מסת השריר, המערכת החיסונית והשלמת תזונה מושלמת.
פרמטר חשוב נוסף הוא הטעם המעולה של האבקה ויכולת התערבבות שלה עם כל נוזל.

חומצות אמיניות וחלבונים

חומצות אמיניות וחלבוניםחומצות אמינו הן אבני הבניין של חלבון החיוניות. אוצין, איזולאוצין, וואלין הם חומצות אמינו שיש להם מבנה מסועף מיוחד, ומכאן שם חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA). BCAA הוא לא רק ההייפ! BCAA הם חשוב כי הם עוברים מטבוליזם בשרירים במקום בכבד כמו חומצות אמינו אחרות. כתוצאה מכך, הם יכולים לשמש כאנרגיה או לייצר חלבונים חדשים. BCAA מהווה כ שלישי של שרירי השלד בגוף. אבקות חלבון.

BCAA הם שלוש מהשמונה חומצות אמינו החיוניות (EAAs). אמצעי חיוני שהגוף שלך לא יכול לסנתז חומצות אמינו אלה, כך שאתה חייב לקבל אותם ממזון. בשר אדום ומוצרי חלב הם מקורות טובים במיוחד שלו BCAA, אבל אתה יכול גם לקבל אותם בעוף והודו. חלבון מי גבינה הוא מקור עשיר BCAA. פיתוח גוף מהיר | 

חומצות האמינו BCAA בצורה החופשית הם גדול כי הם מתעכלים באופן כמעט מיידי, ונשלחו למחזור הדם שלך. נטילת תוסף BCAA לפני, במהלך, ולאחר שהרכבת היא חשובה כי BCAA יכול למנוע פירוק שריר. אם אתה מתכנן לעשות את אימון סיבולת, מומחים ממליצים להשתמש BCAA כדי לעזור לך לשמור על אנרגיה ולמזער את פירוק חלבון. החלפה אבדה 10 גרמיו BCAA, בדרך כלל לפני ואחרי אימון, גם עוזר לשמור על הגוף שלך אנאבולי, וזה חשוב אם אתה הרזיה.

אל-קרניטין אצטיל

אל-קרניטין אצטיל

אל-קרניטין הינה חומצת אמינו הנגזרת מחומצת האמינו קרניטין. אצטיל נוגד חמצון רב עצמה המיטוכונדריה כדי לקדם את התפקוד הקוגניטיבי ולב וכלי דם בריא.

חומצות אמיניות מהוות אבני יסוד לבניית חלבונים בגופינו. חומצות האמינו הן סדרת תוספי תזונה שתספק לכם את כל צרכי גופכם.

מהו L-קרניטין אצטיל?

אצטיל L-קרניטין (ALC) הוא אסתר אצטיל של קרניטין, נגזרת של חומצות אמינו. זה מופץ ברחבי מערכת העצבים המרכזית והיקפית. ALC ידוע כנוגד חמצון של המיטוכונדריה שיכול לספק תזונה אנטי אייג'ינג.
צורה פעילה של החומצה האמינית קרניטין. אצטיל -ל -קרניטין יעיל לעיכוב התפתחות מחלת אלצהיימר הודות לעובדה שמבנהו דומה לזה של הנוירוטרנסמיטור הנפוץ ביותר במוח אצטיל כולין.
איך בריאות תמיכת אצטיל L-קרניטין?

אצטיל L-קרניטין HCl

נוגד חמצון רב עצמה המיטוכונדריה כדי לקדם את התפקוד הקוגניטיבי ולב וכלי דם בריא.
מהו L-קרניטין אצטיל?
אצטיל L-קרניטין (ALC) הוא אסתר אצטיל של קרניטין, נגזרים חומצות אמינו. זה מופץ ברחבי מערכת העצבים המרכזית והיקפית. ALC ידוע כנוגד חמצון של המיטוכונדריה שיכול לספק תזונה אנטי אייג'ינג.

איך בריאות תמיכת אצטיל L-קרניטין?

ALC הוכח להפחית עייפות פיזית ונפשית הקשורים בהזדקנות.
ALC הוא מבשר על אצטילכולין החשוב מוח נוירוטרנסמיטר, שתורם לתמיכה בתפקוד הקוגניטיבי ובזיכרון.
ALC יכול לעזור לשמור על רמות לחצו דם כבר בתוך טווח נורמלי.
מחקר חדש מצביע ALC עשוי לקדם חילוף חומרים של הגלוקוז בריא.