יום ראשון, 14 ביוני 2020

חלבונים ואבקות חלבון מומלצות קובי עזרא

החלבון, מסייע ואחראי על בניית רקמות חדשות, מערכת החיסונית, חמצן בדם, חילוף חומרים, שרפת המזון והפיכתו לאנרגיה, לצמיחה ולחיזוק השיער, השיניים ועוד.




החלבון בנוי מחומצות אמינו 22 במספרם, את רובן הגוף מסוגל לייצר בעצמו ואת השאר הגוף חייב לקבל דרך המזון.

החומצות שאנו מקבלים דרך המזון אינן נאגרות בגוף אלא מנוצלות במשך מספר שעות מזמן האכילה, לכן הגוף זקוק להן באופן קבוע ויום יומי. כשהגוף לא מקבל את החומצות ההכרחיות לו, עלולות להתפתח הסתבכויות ומחלות. על כן רצוי לאכול חלבונים בכל יום ובאיזון.




חלבון מן החיי נחשב לחלבון שלם כך שאפשר לאכול אותו ללא תוספות והוא יספק לנו את החומצות הדרושות לתפקוד הגוף. את החלבון מהצומח צריך לשלב עם דגן. לדוגמא מג'דרה החלבון מהעדשים והאורז שהוא דגן משלים ויוצר חלבון שלם או פלאפל בפיתה, הפלאפל נותן את החלבון והפיתה (מקמח מלא כמובן), דגן היוצר חלבון שלם.

אבקת חלבון מי גיבינה יתרונות בריאותיים


אבקות חלבון מי גבינה הטובות והיעילות ביותר הן למעשה 100% חלבון הידרוליזאטי, נטול לקטוז. כלומר כי החלבון מכיל: חלבון מי-גבינה מעוכל (המכיל חלבון מי-גבינה העשירים בלקטוגלובולינים, לקטורלבמינים, אימונוגלובולינים, לקטופרין ומועשר בגלוטמין).

תוספי מזון לספורטאים



אבקות חלבון מי גבינה הטובות והיעילות מכילות לרוב כ- 45% בטא-לקטוגלובולין, 20% אלפא-לקטלבומין, כ- 10% אימונו-גלובולין, 6% נסיוב חלבונים (bsa), 1% לקטופרין ו- 1% לקטופרוקסידס עם משקל מולקולרי נמוך , לכן רכיבים אלה ואחרים מגבירים את הפרשת הורמון גדילה


אבקות חלבון מומלצות


אבקת חלבון טמון בכך שהיא שומרת על מאסת השריר ומגבירה בכך את חילוף החומרים בגוף. עם תהליך ההתבגרות, בהיעדר פעילות ספורטיבית מאסת השרירים מצטמקת. מסיבה זו, שמירה על הבריאות וצריכה של מספיק חלבונים הם מפתחות לשריפת שומן ולשמירה על חילוף חומרים מהיר. אבקת חלבון מסייעת לשמור על רמת חלבונים בריאה בדם, אשר מסייעת גם למנוע ירידות ועליות חדות מדי של רמת הסוכר בדם.


אבקת חלבון סויה לצמחונים


אבקת חלבון מי גבינה


תוכניות תזונה המבוססות על אבקת חלבון זוכים לפופולריות רבה בימינו, מפני שכאשר חלבונים נספגים בדם הם משדרים למוח להפחית את רמת הרעב.


אבקת חלבון מי גבינה סופר אפקט


חלבונים מי גבינה - קזאינים


יש לציין, כי ישנם סוגי חלבון אשר רמת האלקטרוליטים אינה מאוזנת. הדבר עלול להוביל לפגיעה בתפקוד המערכות הנ"ל. כך עלול להתפתח יתר לחץ דם (יל"ד), הפרעה בפעילות הכליות וכך סינון לקוי של מערכת הדם, ומעמסה יתרה על הלב עד כדי אי-ספיקת לב (המצב הינו נדיר, במעמסה כרונית של חלבונים בלתי "מאוזנים" מבחינת הרכב המינרלים).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה