יום חמישי, 26 באוקטובר 2017

חלבון מי גבינה לבריאות גופנית

חלבון מי גבינה הטבות בריאותיות עם קובי עזרא Ph.D. 

תודות לאתר: http://diet2all.net

חלבון מי גבינה נחשב לבין החלבונים הטובים ביותר מבין תוספי החלבונים הקיימים בעולם.

לחלבון ערך תזונתי גבוה מאוד, ומחקרים מדעיים חשפו יתרונות בריאותיים רבים.


סרטון על חלבון מי גבינה והטבות בריאותיות - קובי עזרא Ph.D. 




חלבון מי גבינה עשוי להוריד לחץ דם

לחץ דם גבוה באופן חריג (יתר לחץ דם) הוא אחד מגורמי הסיכון המובילים למחלות לב.



מחקרים רבים קשרו את הצריכה של מוצרי חלב עם לחץ דם מופחת בהשוואה לקבוצת הביקורת.



השפעה זו יוחסה למשפחה של פפטידים ביופטיים בחלב, מה שמכונה "מעכבי אנזיוטנסין הממריצים אנזים" (מעכבי ACE).



בחלבונים מי גבינה, מעכבי ACE נקראים lactokinins. מספר מחקרים בבעלי חיים הוכיחו את השפעותיהם החיוביות על לחץ הדם.



מספר מצומצם של מחקרים בבני אדם בחנו את השפעתם של חלבוני מי גבינה על לחץ הדם, ומומחים רבים רואים את הראיות כבלתי חד משמעיות.



מחקר אחד באנשים עם עודף משקל הראה כי תוספת חלבון מי גבינה, 54 גרם ליום במשך 12 שבועות, הורידה את לחץ הדם הסיסטולי בכ- 4%. לחלבונים אחרים שבחלב (קזאין) היו השפעות דומות.



הדבר נתמך ע"י מחקר אחר שמצא השפעות משמעותיות כאשר המשתתפים קיבלו חלבון מי גבינה מרוכז (22 גרם ליום) במשך 6 שבועות.



עם זאת, לחץ הדם ירד רק אצל אלו אשר לחץ הדם שלהם היה גבוה מלכתחילה.



לא נמצאו השפעות משמעותיות על לחץ הדם במחקר אשר השתמש בכמויות נמוכות בהרבה של חלבון מי גבינה (פחות מ- 3.25 גרם ליום) מעורבב במשקה חלב.



כלומר שחלבון מי גבינה עשוי להוריד לחץ דם אצל אנשים עם לחץ דם גבוה. זאת בשל פפטידים ביוטיים הנקראים לקטוקינינים.



מקורות:

Obesity (Silver Spring). 2010 Jul;18(7):1354-9. doi: 10.1038/oby.2009.397. Epub 2009 Nov 5.

International Dairy Journal Volume 20, Issue 11, November 2010, Pages 753-760

Eur J Nutr. 2007 Feb;46(1):21-7. Epub 2006 Dec 15.

אין תגובות:

פרסום תגובה