יום ראשון, 20 בנובמבר 2016

ליזין חומצת אמינו

ראיון קצר עם ד"ר קובי עזרא על חומצת האמינו ליזין http://diet2all.net/.

ליזין הנחקרת מאוד בהקשר וירוס ההרפס סימפלקס (HSV), ומשמשת לזירוז החלמה מזיהומי הרפס שונים, לרבות הרפס זוסטר (שלבקת חוגרת) ומה שנקרא: פצעי קור. הליזין מחזקת את שלמות הרקמות בדופנות העורקים.







מחקרים הראו אודות הקשר בין ליזין לבריאות העצם בכך ששילובה עם חומצת האמינו ל-ארגינין גורם לתאי עצם אוסטאובלסטים (תאים בוני עצם) לההפוך לפעילים יותר, וכך מגבירים ייצור החלבון קולגן - רקמת החיבור. ליזין ככל חומצת אמינו חיוניות, קיימת כמעט בכל מזון, המקורות הטובים ביותר שלה הם מזונות עשירים בחלבון, כגון: בשר בקר, דגים ועוף, חלב, ביצים, קטניות כפולי סויה, עדשים, שעועית, חומוס, פול ואפונה.


אין תגובות:

פרסום תגובה