ראיון קצר עם ד"ר קובי עזרא על חומצת האמינו ליזין http://diet2all.net/.
ליזין הנחקרת מאוד בהקשר וירוס ההרפס סימפלקס (HSV), ומשמשת לזירוז החלמה מזיהומי הרפס שונים, לרבות הרפס זוסטר (שלבקת חוגרת) ומה שנקרא: פצעי קור. הליזין מחזקת את שלמות הרקמות בדופנות העורקים.
מחקרים הראו אודות הקשר בין ליזין לבריאות העצם בכך ששילובה עם חומצת האמינו ל-ארגינין גורם לתאי עצם אוסטאובלסטים (תאים בוני עצם) לההפוך לפעילים יותר, וכך מגבירים ייצור החלבון קולגן - רקמת החיבור. ליזין ככל חומצת אמינו חיוניות, קיימת כמעט בכל מזון, המקורות הטובים ביותר שלה הם מזונות עשירים בחלבון, כגון: בשר בקר, דגים ועוף, חלב, ביצים, קטניות כפולי סויה, עדשים, שעועית, חומוס, פול ואפונה.
ליזין הנחקרת מאוד בהקשר וירוס ההרפס סימפלקס (HSV), ומשמשת לזירוז החלמה מזיהומי הרפס שונים, לרבות הרפס זוסטר (שלבקת חוגרת) ומה שנקרא: פצעי קור. הליזין מחזקת את שלמות הרקמות בדופנות העורקים.
מחקרים הראו אודות הקשר בין ליזין לבריאות העצם בכך ששילובה עם חומצת האמינו ל-ארגינין גורם לתאי עצם אוסטאובלסטים (תאים בוני עצם) לההפוך לפעילים יותר, וכך מגבירים ייצור החלבון קולגן - רקמת החיבור. ליזין ככל חומצת אמינו חיוניות, קיימת כמעט בכל מזון, המקורות הטובים ביותר שלה הם מזונות עשירים בחלבון, כגון: בשר בקר, דגים ועוף, חלב, ביצים, קטניות כפולי סויה, עדשים, שעועית, חומוס, פול ואפונה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה